Italiensk cupmatch där Milan tar emot Crotone från divisionen under. Milan ska såklart vara favoriter här, men man bör inte underskatta ett Crotone som ligger riktigt bra till i Serie B och som har med sig en riktigt bra trupp till denna match. Vilket man inte kan säga om det lag Milan har, där mittfältet ser riktigt tunt ut. Bortalaget kommer göra allt för att störa Milan här och jag tror man kan lyckas till viss del.

  • Milan – Crotone
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Milan kommer från en seger hemma mot Sampdoria med 4-1 vilket inte varit något snack om då man var det bättre laget matchen igenom. Men det har varit upp och ner hela säsongen, som vanligt med Milan nuförtiden. Den här matchen blir ju intressant då man är skyhöga favoriter vilket kanske inte är så förvånande då man möter ett lag från divisionen under och att man har hemmaplan. Men jag höjer ett varningens finger för att man kanske underskattar Crotone här som spelat en offensiv och bra fotboll typ hela säsongen.

Sen att man tagit ut en trupp där mittfältet ser extremt tunt ut känns oroväckande och kan mycket väl vara så att Crotone kan spela sig igenom mittfältet ganska lätt och väl i anfallsposition är Crotone ganska vassa. Spelare som inte finns med truppen är alltså ordinarie backarna Alex och Luca Antonelli. Sen även mittfältarna Riccardo Montolivo, Nigel De Jong, Giacomo Bonaventura, Jurac Kucka och Andrea Bertolacci. De mittfältare med flest minuter i laget alltså. Nu får istället juniorer och reservspelare chansen. Som sagt det är extremt tunt på mittfältet i denna match.

logo-milan     Crotone

Crotone kommer från en vinst borta mot Spezia med 0-1 och man ligger 2a i Serie B med näst flest mål gjorda, 26 stycken på 15 matcher vilket är bra. Visst att  merparten kommit på hemmaplan och så vidare, men här kommer man som extrema underdogs vilket kan passa dom rätt så bra. Ingen tror att man kommer störa Milan här förutom jag då kanske? Jag säger inte att man kommer vinna eller ens få oavgjort, men att man absolut kan få dit en boll i nätmaskorna. För när man har tagit ut en trupp som är den bästa möjliga i stort sett medan Milan vilar flera startspelare så känns ju hoppet lite större ändå. Sen gäller det ju att vara effektiv förstås.

Man saknar mittfältaren Aniello Salzano vilket är ett avbräck, annars har men en komplett trupp. Man kommer vara rejält underskattade och med bra form och självförtroende så kan man nog störa Milan, trots bortaplan.

————————————————————————————————————————————————————

Milan kanske tar lite lätt på motståndet denna afton när man valt att vila alla startspelare på mittfältet och lite till. Formen är inte superbra och underskattning kan vara en faktor i denna match. Man kommer såklart ha mest boll och skapa flest lägen. Crotone kommer med bästa möjliga trupp här och man har ett riktigt bra självförtroende med sig då man vann senast och att man ligger 2a i Serie B. Offensiven är den lagdel som varit mest positiv i Crotone denna säsong. Borde kunna skapa några målchanser ändå. Jag spelar Båda lagen gör mål till oddset 2.10. Insatsen strax under medel. Jobba!

/ L’orso