Vi tar oss till Milano där krislaget Milan tar emot ett cesena som fick med sig ett bra resultat hemma mot Juventus senast och har säkert en del självförtroende. Nu sma man möta ett Milan på San Siro vilket inte skrämmer så värst längre, dessutom har Milan massor med defensiva avbräck idag. Cesena bör ha någon rimlig chans kan jag tycka. Häng med vettja!

  • Milan – Cesena
  • Spel: Cesena att göra mål
  • Odds: 1.95 @ Betsson
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Milan spelade senast hemma mot Empoli (1-1) där man faktiskt hade lite tur att man tog en poäng, Empoli förde stora spelet stora delar av matchen och hade chanser att göra mål, Milan hade dock tur att Empoli inte direkt har någon avslutare av rang för då kunde Empoli absolut gjort fler än bara 1 mål. Men faktum är att Milan har hela 9 raka matcher där man släppt in mål i. Och hemma på San Siro så har man denna säsong 14 tävlingsmatcher och man har bara hållit nollan i 3 av dom så statistiken är absolut med oss idag.

Men ska vi då även gå in på det väsentliga varför jag rekar Cesena att göra mål idag. Det är ju för att Milan har massor med skador pch avstängningar idag och många av dom är backar. Dom avstängda är nya mittbacken Paletta, mittbacken Mexes och ordinarie målvakten Diego Lopez (som varit en av de bästa i Milan denna säsong). Sedan har vi skador på backarna Zapata, Armero, Zaccardo, Abate och De Sciglio, även anfallaren El Shaarawy är skadad. Vi snackar alltså ordinarie backar som blivit ersatta av backar som mycket väl skulle kunna vara ordinarie men som också blivit skadade/avstängda. Och nu får alltså en matchotränad Abbiati chansen i mål och Bonera får spela på högerbacken. Han som inte ens skulle platsa i Cesena.

Milan har fått rotera i backlinjen hela säsongen och man har aldrig riktigt hittat någon kontinuitet där alls och med så många borta idag så tror jag absolut att Cesena har en stor chans att göra mål. Milan som helhet har inte direkt något stort självförtroende. Dock får man ju tillbaka Montolivo på mittfältet och har ganska bra offensiv när det väl fungerar, men defensivt nja.

milan_200x200     cesena_200x200

Cesena kommer alltså från en match på hemmaplan där man såklart trivs bättre men man mötte ju faktiskt Juventus och man spelade 2-2. Och man kunde mycket väl gjort fler mål än så då man hade fler bra chanser men man hade lite oskärpa i avsluten plus att målvakten Buffon stod i vägen. Men bara för att det är bortaplan betyder det ju inte att man inte kan göra mål. Nä man har faktiskt gjort mål i 8 av de 12 tävlingsmatcher man spelat denna säsong.

Man har inga offensiva avbräck som är värt att notera, förutom långtidsskadade Marilungo. Men anfallaren Djuric har ju imponerat där längst fram för Cesena. en ung o lovande anfallare. kanske lite väl valpig och orutinerad ibland men har absolut talang.

Man kommer inte lägga sig ner och dö bara för att det är Milan man möter på bortaplan. Man vet att det inte är samma Milan man möter och som haft problem med många lag denna säsong. Dessutom har man 7 poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket (1 match mindre spelad) och man lär göra allt för att ge sig själva en chans att få med sig en poäng här. Men gör man det så lär det inte vara en 0-0 match, då Milan har så många defensiva avbräck men ändå en bra offensiv.


Milan har en väldigt tveksam form och det ser väldigt mörkt ut just nu på många plan. Dessutom har man mängder med spelare borta, och de flesta är ju backar och målvakter. pressen ligger helt klart på Milan vilket dom inte alls trivts med denna säsong. Cesena å andra sidan kommer kämpa väldigt mycket då dom kämpar för överlevnad och man kommer från en bra med mot ett betydligt bättre lag än Milan, nämligen Juventus. Man har inga avbräck direkt och jag tror man har god chans att göra mål idag. Statistiken är även med mig idag angående det rekade spelet. Jag spelar Cesena att göra mål till oddset 1.95. Insatsen får bli lite över medel. Kämpa nu!!!

/ L’orso