Äntligen är Champions League-fotbollen igång där några av giganterna premiärspelade under gårdagen. Nya matcher ikväll där vi kliver in i grupp H, den enda gruppen där samtliga lag har vunnit turneringen någongång under dess historia. En väldigt viktig match inför fortsättningen öppnar direkt i Milano där stadens rödsvarta gäng tar sig an skotska Celtic. Spelar på ett mål där det ena spelbolaget sticker ut ett litet snäpp.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Milan – Celtic
  • Spel: Bortalaget gör mål
  • Odds: 1,95 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 18/9

Milan har haft marginalerna på sin sida där man tog sig in i gruppspelet via kval, och det i sin tur en position som räddades upp tack vare en straffspark i den sista seriematchen ifjol. En något trevande inledning av ligaspelet där en poäng räddades sent senast. Celtic fick även dem gå igenom ett par dubbelmöten för att ta sig hit, där bland annat det svenska bidragets Elfsborg slogs ut på vägen. Desto mer kämpigt mot kazakiska Shakhter där ett sent mål spikade avancemanget. Programenligt bra ligastart i och med bristen på riktigt hård konkurrens.

Milan har stora skadebekymmer, framförallt i backlinjen. Abate, De Sciglio, Bonera och Silvestre är inte tillgängliga för spel. Detsamma gäller Montolivo, El Shaarawy, Pazzini och Kaká. Boateng, som medverkade i kvalmatcherna, har som bekant sålts. Celtic kommer till spel utan Forrest och Mouyokolo.

mil cel

Milan har ännu inte lyckats hålla nollan intakt ligaspelet där Verona, Cagliari och Torino har stått för motståndet. I dubbelmötet med PSV skapade motståndet en hel del målchanser och med bättre utdelning hade holländarna gjort mer än ett mål över 180 minuter. Försvarsspelet har inte sett alltför synkat ut under inledningen där man har haft större svårigheter än väntat, i och med alla skador är alternativen få. Under fjolårets gruppspel släppte man in minst ett mål i 5 av 6 matcher (Malaga, Zenit och Anderlecht som motståndare) och rent spontant så känner jag nog att laget var mer pålitligt och stabilt inför fjolårets upplaga.

Celtic har tappat Wanyama och Hooper att jämföra med fjolåret, men bär trots det med sig en del rutin från fjolåret där man som bekant avancerade till en åttondelsfinal. Även om bortaspelet inte har varit ett lyckat koncept i dessa europeiska cupsammanhang för lagets del så har man ändå visat att man kan hänga med någorlunda med de större lagen. Ifjol gjorde man mål i 5 av 6 gruppspelsmatcher med Barcelona, Benfica och Spartak Moskva som motståndare. Över 90 minuter ska man kunna få med sig ett par inspel mot boxen samt fasta situationer, moment man kan skapa farliga målchanser utav.


Ett par bolag placerar sig runt 1,7-1,8 på den här spelformen där Betsson sticker ut något. Medelinsatsen på att Celtic står för minst ett mål i matchen.

Hämtar ytterligare två spel från Ladbrokes:
Celtic över 3 hörnor (3-vägs) 2,15 2/10 units
Celtic +1 (3-vägs) 2,60 1/10 units

/Puyol