Det är cupspel och Milan tar emot Carpi på hemmaplan. Ett Milan som kommer från en match borta mot Roma i helgen där man spelade 1-1 och var det bättre laget till slut. Och nu i cupen har man ett gyllene läge att gå till final då, om man slår Carpi med flera spelare borta, får möta antingen Spezia eller Alessandria. Och det är såklart man lägger stort fokus på cupen nu. Även hemmaplan tycker jag är en viktig faktor då Carpi är dåliga borta. Milan ska bara vinna här.

  • Milan – Carpi
  • Spel: Milan -1.5 (asian lines)
  • Odds: 2.25 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Milan är inget lag att lita på egentligen, då man brukar göra bra matcher ena dagen och sen floppa andra dagen. Senast borta mot Roma hamnade man i underläge med 1-0 ganska tidigt och det kunde runnit iväg. Istället så håller man 1-0 till halvtid och kommer sen ut och äger matchen i andra halvlek och kvitterar även rättvist. Nu blir det såklart en helt annan matchbild när man ska föra matchen på ett annat sätt mot ett Carpi som i grunden inte har något lag för Serie A. Nu är det förvisso cupspel och då kan allt hända. Men jag tror Milan tar den här chansen dom fått genom att vinst mot ett av Serie As sämsta lag, och sen en vinst mot ett Serie B-lag eller Serie C-lag (Lega Pro), är i en final. Den slarvar man inte bort trots att man är Milan, som blandar och typ hela tiden. På hemmaplan är man ju dock ganska starka ändå även om resultaten kanske inte visar det alla gånger.

Man tagit ut är den bästa truppen man kunde ta ut, där vi även har en Mario Balotelli tillbaka i laget efter skada och sen förra matchen även Kevin-Prince Boateng som tagits in nu i januarifönstret. Nu kan det säkert bli en viss rotation men oavsett så ska det bara bli seger för Milan och troligen vinner man detta med 2-0/3-0/3-1.

logo-milan   Carpi

Carpi må vara inne i en bra period nu efter uppehållet efter 0-0 borta mot Lazio där man inte var så långt ifrån 3 poäng även om det lika gärna kunde blivit 0 också. Sen följde man upp det genom att vinna hemma mot Udinese med 2-1. Men man har spelat väldigt dåligt på bortaplan denna säsong måste man ju säga där försvarsspelet fallerat totalt många gånger. Nu möter man ett Milan som jag tror är taggade för att gå till final och jag tror man tar detta på allvar. Ser vi till kvalité i laget så kanske en rättvisare nivå hade varit i toppskiktet i Serie B vilket vi sett prov på flera gånger denna säsong.

Man har tagit ut en väldigt tunn trupp med endast 19 man och det beror på att man har en del borta här, så som Matteo Fedele, Igor Bubnjic, Ryder Matos, Marco Borriello, Nicolas Spolli, Jerry Mbakogu och Andrea Lazzari. Inga dussinspelare i ett lag som Carpi vill jag påstå, så det är klart att man saknar några av dessa. Istället har man tagit in Serie B-bekantingar som tar plats i truppen.

———————————————————————————————————————————————————

Milan har ett mycket bättre lag än dagens motståndare. Man är bra på hemmaplan och jag tror man kommer ta cupen på allra största allvar nu när man fått en ”gratischans” till att gå hela vägen till finalen. Bästa möjliga trupp är uttagen. Carpi kommer med en tunn trupp då man har flera spelare borta här och som skulle gjort skillnad helt klart. Men även ifall dom funnits med så tror jag inte dom hade snuvat Milan på något avancemang vilket säger mycket. Man är ganska dåliga på resande fot också. Jag spelar Milan handicap -1.5 till oddset 2.25. Insatsen hamnar på strax över medel. Jobba Milan!

/ L’orso