Ikväll kommer det smälla rejält på San Siro när tungviktarna Milan och Barcelona ställs mot varandra i Champions League. Mitt spel här känns klart som korvspad när man läser skadelistan för ena laget. Lassa in pengarna!

  • Match: Milan – Barcelona
  • Spel: Barcelona
  • Odds: 1.70 @ expekt
  • Units: 10/10
  • Spelstopp: 20:45

Milan dunkar vidare i Serie A och leder just nu med fyra poäng före Juventus. Senast tog man en väldigt viktig seger när man vända 0-1 till 2-1 hemma mot Roma, stor hjälte där blev inte förvånande nog Herr Ibrahimovic som stod för bägge målen. Men nu ställs man inte mot ett mediokert Roma utan här är det ”the real deal” som kommer på besök till San Siro. Man kommer förmodligen ha ett bollinnehav på max 35% skulle jag tro och mestadels av tiden kommer man nog få jaga boll, något som inget lag tycker är särskilt kul. Milan hade dessutom riktigt svårt mot Arsenal i senaste CL-omgången där man såg otroligt loja ut i returen som man förlorade med 3-0. Det känns verkligen som alla måste spela på toppen av sin förmåga här för att kunna få till ett bra resultat.

Nu till det som spelet till mestadels bygger på, och det är givetvis Milans långa skadelista. Thiago Silva, Pato, Abate, Flamini, Inzaghi och Cassano är alla skadade, lägg därtill att Van Bommel är avstängd här. För att Milan ska ha en vettig chans mot Barcelona behöver man både Pato och Thiago Silva tillgängliga, detta såg man inte minst senast lagen möttes. Sen behöver man en grisig Van Bommel på mitten även fast jag inte är något större fan av killen. Med alla dessa avbräck så har man inte en uppförsbacke framför sig, utan ett helt berg att bestiga!

Milan vs Barcelona - Zlatan vs Messi

Barcelona brassar även dom på bra i ligan och tog en 2-0 seger på Mallorca i helgen, och givetvis stod Messi för ett mål där. Han har nu gjort mål i åtta raka matcher och sammanlagt har han gjort fantastiska 18 (!) mål på dessa matcher. Han kommer givetvis bli en nyckel för att Barcelona ska kunna vinna ikväll och med den formen han besitter för tillfället är jag ganska övertygad om att han kommer leda laget mot seger.

Skadeläget ser riktigt bra ut för tillfället och man kommer ställa upp med ett riktigt slagkraftigt lag. Enda oroväckande är att både Adriano och Abidal saknas så man har lite problem ute på vänsterbacken, mest troliga är att Puyol kliver ut där och Mascherano kliver ner på mittbacken. Noterar även att Afellay nu är tillbaka i speldugligt skick och börjar på bänken, inte särskilt troligt att han spelar några minuter i denna match dock.


Redan innan alla skadeproblem hade Milan fått det riktigt tufft här, men nu känns det än mer hopplöst. Silva är en av världens bästa mittbackar så det är ju en underdrift att säga att han saknas. Dessutom tror jag man hade behövt Patos snabbhet för att kunna hota Barcelona offensivt, som bekant är ju inte Zlatan någon sprinter på längre sträckor. Nej, detta tror jag att Barcelona vinner enkelt!

Testar även en del andra spel i matchen:

Messi gör mål – 1.70 @ expekt – 3/10 units

Messi gör minst två mål – 3.85 @ expekt – 1/10 units

Mexes får gult eller rött kort – 2.75 @ expekt – 1/10 units

Nesta får gult eller rött kort – 2.65 @ expekt – 1/10 units

Insatserna återbetalas om spelaren inte skulle starta matchen.

/e@sy