Champions League rullar vidare när Atlético Madrid reser till Italien för ett möte mot Milan på San Siro. Spanjorerna lär ha fokus på försvarsspelet i den här matchen och jag skulle bli förvånad om detta blir något målkalas.

  • Match: Milan – Atlético Madrid
  • Spel: under 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Milan har inte haft någon lyckad säsong hittills och placerar sig först på en niondeplats i serie a. Men formen är ändå bra i ligaspelet och man har inte överdrivet långt upp till Inter på en femteplats, en plats som innebär europaspel nästa säsong. I Champions League tog man sig vidare efter att ha slutet tvåa bakom Barcelona i grupp H. Men det blev en otroligt hård kamp om andraplatsen mot Ajax och Milan imponerade inte alls i gruppspelet. Men Milan har en rutin som få andra lag har när det gäller CL, något som väger tungt i det här skedet av turneringen. Kikar vi till hemmamatcherna i gruppspelet så var det knappast några målkalas som det bjöds på, inte en enda match gick över den här linan. Man började med att besegra Celtic (2-0) för att sedan kryssa mot både Barcelona (1-1) och Ajax (0-0). Det blir nog knappast någon vild jakt på mål i det här första mötet, utan jag tror mer på att lagen spelar ganska avvaktande och känner på varandra.

Lång frånvarolista hos italienarna som saknar El Shaarawy, Birsa, Zapata, Montolivo, Muntari, Cristante, Robinho och Honda i den här matchen.

Club Atletico de Madrid v FC Porto - UEFA Champions League

Atlético Madrid har haft en fantastisk säsong hittills och placerar sig på samma poäng som Barcelona och Real Madrid i toppen av la liga. Även i Champions League har man gått ruskigt bra och var obesegrade efter gruppspelet på fem vinster och ett oavgjort resultat. Det är defensiven som är det här lagets stora styrka och man släppte bara in tre mål på sina sex matcher i gruppspelet. Även i ligaspelet har defensiven imponerat och man har bara släppt in 16 mål på 24 matcher, vilket är minst i ligan. Nu är det ett hårt avbräck att Filipe Luis blev långtidsskadad, men det tycker jag mest drabbar offensiven. Insua lär ersätta idag och han kommer nog förmodligen inte bege sig ut på några offensiva utflykter som brassen brukar göra. Spanjorerna har även en av världens bästa målvakter just nu i belgaren Thibaut Courtois. Han har en otrolig räckvidd och är även väldigt smidig för sin längd på dryga två meter. Jag tror stenhårt på att Atlético kommer ha fokus på försvarsspelet idag, det har man även i ligaspelet när man är på resande fot. Låter man bara Milan komma runt på kanterna så har man två starka mittbackar och en Courtois som tar hand om inläggen.

Förutom Filipe Luis så saknar gästerna även skadade Tiago och Manquillo.


Atlético är otroligt starka hemma på Vicente Calderon och det enda man är intresserade av idag är att ta med sig ett bra resultat till returen. Vi får nog därför inte se något öppnare spel i den här matchen och jag tror det blir mållöst eller en 1-0 seger åt något håll. Testar därför en mindre insats på under 2 mål (goal line) till 2,075 hos bet365. Skulle det sluta på exakt två mål så innebär det pengarna tillbaka!

/e@sy