Champions League-fotbollen fortsätter även under denna onsdagkväll med ytterligare två fina åttondelsfinaler. Vi inleder med spel i Italien och Milano där stadens rödsvarta bidrag, Milan, ska ta sig an uppstickaren Atlético Madrid som har stått för en lysande säsong så här långt. Tror även att det är spanjorerna som drar det längsta strået till slut men tror mycket väl att hemmalaget kan få med sig ett dugligt resultat till returen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Milan – Atlético Madrid
  • Spel: Milan dubbelchans
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 19/2

Milan har stått för en misslyckad säsong så här långt där avancemanget till den här åttondelsfinalen som det enda Serie A-laget kvar i den här turneringen får ses som den enda ljusglimten. Man har dock halkat efter rejält i tabellen där en mindre uppryckning, senast med ett sent segermål hemma mot bottenlaget Bologna, har gjort att man åtminstone placerar sig i mittenskiktet, däremot med hela 18 poäng upp till en Champions League-plats till nästa säsong där den anrika klubben troligtvis får rikta in sig på att inte spela i Europa under den kommande säsongen. Ett något turbulent spelår för ”Rossoneri” där Max Allegri har sparkats och ersatts av trotjänaren Clarence Seedorf som nu går sin första riktigt stora match som huvudtränare.

En del av förklaringen till Milans högst knackiga säsong är alla dess skadebekymmer, och även om de har lättat något så är det alltjämt ett par spelare som saknas. Montolivo och Muntari är avstängda på mittfältet medan Zapata är ett frågetecken samtidigt som Honda inte är tillgänglig för spel. Robinho, El Shaarawy, Bonera och Emanuelson är strukna sedan tidigare.

mariob

Mario Balotelli – inte överdrivet road efter att ha sänkt Bologna med ett drömmål

Atlético Madrid har fortsatt sin utveckling från fjolåret där man började krympa avståndet till Barcelona och Real Madrid. Att man efter 24 omgångar står på samma antalet inspelade poäng som de båda giganterna får ses som en fantastisk bedrift där den gamle mittfältsgeneralen Diego Simoene har stått för ett fullständigt fenomenalt arbete sedan han tog över rollen som huvudtränare. Återkomsten i finrummet av den europeiska fotbollen har även varit väldigt lyckat så här långt där man svepte sin grupp trots att den såg något lurig ut på förhand. Det som såg ut att utvecklas till en kortare svacka avbröts dock i helgen när Valladolid slogs tillbaka på ett behagligt sätt där ”Atleti” segrade med 3-0.

Hos bortalaget stryker vi ytterbacken Filipe Luis samt veteranen Tiago där båda går skadade för tillfället.


I något som på förhand känns som en jämn och rent spontant även något chansfattig tillställning, med ett oavgjort resultat som utgångstips, väljer jag att testa dubbelchansen med en mindre insats till det ena lagets fördel. Jag tror att Milan kommer få enorma svårigheter mot Atléticos aggressiva press på bollhållaren högt upp i banan på Vicente Calderon i Madrid i returen. Tror däremot att man kan stå upp på ett bra sätt hemma på San Siro, där man alltjämt är svårslaget i dessa sammanhang med förluster i 2 av de 12 senaste CL-matcherna på hemmaplan, där atmosfären kan bli väldigt häftig. Även med ett par skador i truppen, vilket har blivit till en vana för italienarnas del, har man tidigare visat upp en tendens till att lyfta sig i Champions League där man har någorlunda god rutin från det här läget av turneringen, vilket möjligtvis motståndet kanske inte delar.

Atlético har egentligen inte imponerat nämnvärt på slutet (nollats i 3 av deras 4 senaste tävlingsmatcher) men är alltjämt det bättre laget i överlag och jag ger spanjorerna goda chanser till att avancera i slutändan, men att vinna i Milano är ingen enkel uppgift. Ifjol slog det inte alltför övertygande hemmalaget Barcelona från en liknande position och jag tror mycket väl att man kan plocka fram en tillräckligt god prestation för att åtminstone kunna undvika en förlust. Halvgarderingen spelas på Milan med en insats under medel.

/Puyol