Danska Midtjylland kommer försöka överraska Manchester United, som har en hel del skador, mest defensivt, men den absolut värsta är knäskadan på kaptenen Rooney som väntas vara borta i ca 2 månader. Kan danska mästarna skaka ett skadedrabbat Unitet hemma på MCH Arenan?

  • MatchMidtjylland - Manchester United
  • Spel: Manchester United
  • Odds: 1.70 @ Betsafe
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19:00 18/2

Förra säsongen skrev Midtjylland historia då man för första gången blev mästare i Danmark. Det blev dock inget Champions League spel då man åkte ur i kvalet mot cypriotiska APOEL. I Europa League har det gått betydligt bättre då man slog favoriterna Panathinaikos och Southampton. Bra spel har lett till visat intresse från de rikare klubbar för Midtjyllands spelare. Det är redan några som lämnat laget, men tränaren Jess Thorup har större problem med tanke på att säsongen inte dragit igång efter vinter uppehållet. Innan uppehållet misslyckades FC Midtjylland med att vinna sina fyra senaste matcher. Den här säsongen har deras form varit ständigt pendlande och deras prestanda ganska dålig. Midtjylland saknar inte många spelare inför denna match mot Man Utd . Petter Andersson är skadad och han kommer inte att spela, medans Jakob Poulsen är avstängd, annars är laget mer eller mindre komplett.

Trolig stareva för Midtjylland: Anderson – Novak, Sviatchenko, Hansen, Romer – Royer, Poulsen, Sparv, Olsson, Sisto – Pusic

 

images              MU Avatar 2014

 

 

Manchester United kan inte vara nöjda med sin säsong hittills. Man åkte ur Champions League och det går inte heller så bra i Premier League. De kommer från en förödmjukande 2-1 förlust mot Sunderland förra helgen, vilket ger dem en gap på sex poäng upp till de fyra bästa lagen i Premier League. Europa League kan därför vara deras enda alternativ för att kvalificera sig för Champions League nästa säsong. De är dock angelägna om att göra mer och bevisa att man inte skall räknas bort. United förlorade och släppte in minst två mål i sina tre senaste matcher. Enormt antal skadade spelare i Manchester Uniteds trupp kan och kommer att vara ett stort problem för laget. Listan på skadade spelare är mycket lång. Deras kapten, Wayne Rooney, har uteslutits i två månader, vilket är ett stort avbräck. Dessutom skadade sig högerbacken Matteo Darmian i matchen mot Sunderland. Marouane Fellaini, Luke Shaw, Gulliermo Varela, Antonio Valencia, Ashley Young, Bastian Schweinsteiger, Adnan Januzaj saknas sedan tidigare. Denna situation har tillåtit ungdomar Will Keane, Donald Love, Regan Poole, Joe Riley och James Weir att ansluta sig till truppen mot Midtjylland. Oavsett alla skador skall inte Midtjylland vara en fara för United som är flera klasser bättre.

Trolig stareva för United: De Gea – Love, McNair, Smalling, Blind – Schneiderlin, Herrera – Depay, Mata, Lingard – Martial

Manchester United är favoriter då man har individer som skulle kunna skapa det lilla extra om allt fungerar. Dessutom måste de få med sig ett resultat att bygga vidare på, eftersom biljetten för nästa års Champions League kan stå på spel. Det är också viktigt för dem att lugna ner saker och ting kring Louis Van Gaals situation i klubben. Midtjylland är bra i försvarslinjen, men uppehållet och skillnaden på kvalitet i truppen kommer göra sitt i den här matchen. Jag tar och lägger ett spel på vinst till Manchester United. Betsafe erbjuder ett odds på 1.70.

 

/ Akilles_80