Det här är ett riktigt spännande möte mellan två lag som ligger på playoff-platserna. Det är ett hemmastarkt Middlesbrough mot ett bortastarkt Watford. Jag har svårt att hitta en vinnare här men har däremot hittat ett annat vasst spel som jag kliver in tungt på!


Middlesbrough – Watford

Spel: Över 3 mål i matchen
Odds: 2.10 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00

Jag ska inleda denna reken med att Middlesbrough har spelat 3 mål eller fler i 18 av lagets 24 matcher denna säsongen och motståndarna Watford har spelat 3 mål eller fler i 17 av sina 24 matcher i år. Som ni förstår talar det mesta för att det kommer bli 3 mål eller fler även i den här matchen!

En annan grej som talar extremt mycket för överspelt i den här matchen är att Middlesbrough har spelat 3 mål eller fler i 10 av sina 13 hemmamatcher denna säsongen samtidigt som Watford har spelat 3 mål eller fler i 10 av sina 13 bortamatcher denna säsongen!

Middlesbrough är lite som dag och natt på hemma/bortaplan. Man har tagit 31 poäng på sin hemmaplan i år samtidigt som man bara tagit 16 poäng på bortaplan. Man är seriens näst bästa hemmalag med raden 10-1-2 och fina målskillnaden 28-14. Man är uppe i 5 raka segrar på hemmaplan och man har gjort 14 mål framåt på dessa matcherna vilket talar för att lagets offensiv verkligen har kommit igång! 

Watford såg riktigt starka ut under slutet av December månad där körde över Nottingham hemma med 2-0 och sedan krossade man Brighton på bortaplan med 3-1. Allt såg bra ut inför hemmamötet med usla Charlton men man stod för en riktig plattmatch mot dem och slutresultatet blev 3-4 till Charlton trots att Watford hade ledningen 2 gånger i matchen. Förra helgen spelade man borta mot Man City och där åkte man på stryk med 3-0 men det är inte mycket att säga om. Men som ni förstår så lär laget vara rejält revanschsugna här!

Watford är seriens näst starkaste lag på bortaplan och man har raden 6-2-4 att luta sig tillbaka mot samtidigt som målskillnaden är 27-21. Att göra 27 mål på bortaplan på 12 matcher är riktigt imponerande och man är det lag som gjort flest mål på bortaplan denna säsongen och det talar för överspelet här!


Matej Vydra är en vass spelare i Watford ni ska hålla kolla på här. Han stod för 4 mål på två matcher under jultiden men konstigt nog blev han petad eller rättare sagt fick vila i matchen mot Charlton där han kom in med 10 minuter kvar av matchen. Här finns han med från start och då lär han vilja visa vad han går för igen och jag tror på minst 1 mål här!

Båda lagen har bekymmer i truppen inför det här mötet och det gäller framförallt lagets defensiver.
Middlesbrough har frågetecken för försvararna Andre Bikey, Seb Hines och George Friend som alla kommer att testas sent. Utöver dem är det väldigt osäkert om Faris Haroun och Andy Halliday kommer till spel här och sedan tidigare är lagets skadelista lång med namn som Jonathan Woodgate, Julio Arca, Josh McEachran, Andrew Halliday, Justin Hoyte, Mustafa Carayol och Curtis Main.
Watford har positiva nyehter då man får tillbaka målvakten Alumnia och mittfältaren Abdi. Men liksom Middlesbrough så har man skadebekymmer i försvaret då man saknar Fitz Hall, Tommie Hoban och Neuton som alla tre är försvarare i Watford.