Middlesbrough har gått som tåget senaste tiden och har nu 4 raka segrar bakom sig, man är också obesegrade på dom 5 senaste matcherna. Millwall som slåss för sin överlevnad behöver verkligen vinna denna match för att ha fortsatt chans till att rädda säsongen, på förhand ser den uppgiften dock väldigt tuff ut.

Match: Middlesbrough – Millwall
Spel: Middlesbrough
Odds: 2.00 @ Bet365
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 19/4 16:00

Middlesbrough har spelat riktigt bra senaste tiden och tyvärr får man väl säga så vaknade laget lite för sent på säsongen, hade man spelat så här tidigare hade man säkerligen varit med och krigat om playoff. I senaste matchen vann man mot topp placerade Burnley med 1-0 borta, det var också den 4:e raka segern för laget. 4-1-0 på dom 5 senaste och Middlesbrough är obesegrade så här långt i dom senaste matcherna. I tabellen ligger man på en 12:e plats på 58 poäng och har god chans att putsa till slutplaceringen. Hemma denna säsong har man 9-9-3 med 31/17 i mål vilket är riktigt bra och det är inte många lag som lyckats nolla laget hemma denna säsong. Man har lite problem i försvaret i denna match då Daniel Ayala och Ben Gibson är avstängda, borta är också Seb Hines, Rhys Williams och Stuart Parnaby. Tillbaka kan George Friend vara.

middlesbroughmillwall

Millwall krigar vidare i botten men behöver vinna sina matcher för att ha någon chans att kliva över strecket i botten. I senaste matchen fick man med sig poäng hemma mot Watford efter att ha kvitterat på stopptid. 2-2-1 på dom 5 senaste där båda vinsterna kommit borta mot Wigan och Nottingham. Man ligger som sagt på 22:a plats i tabellen på 40 poäng och det saknas alltså 2 poäng för att ta sig över strecket, lagen ovanför strecket har inte presterat i dom senaste matcherna och vinner bara Millwall finns chansen att man tar klivet över om konkurrenterna fortsätter att underprestera. Borta denna säsong har man spelat 4-5-12 med 12/17 i mål. Ed Upson saknas igen på grund av avstängning, Richard Chaplow kan vara tillbaka i denna match. Danny Shittu saknas fortfarande.

Millwall behöver verkligen vinsten i denna match för att ha chans till att rädda säsongen men lätt kommer det inte bli då man möter ett Middlesbrough som för dagen kör över det mesta motstånd man möter och ska Millwall ha någon större chans i denna match lär man nog hitta på något alldeles extra, dessutom har Millwalls bortaspel varit något positivt denna säsong heller. Middlesbrough vill nog mer än gärna putsa till sin slutplacering och med tanke på att vissa av lagen ovanför stått stilla i tabellen har man god chans till att sluta högre om man fortsätter att prestera som man gjort i dom senaste omgångarna. Tyvärr finns det inte mycket som talar för Millwall i denna match och jag tror inte att motivations faktorn räcker till. Middlesbrough spelas med måttlig insats.