UFC är tillbaka! Stockholm och Globen står som värd för spektaklet där vi har 13 matcher framför oss. Trots ett rejält bakslag i Alexander Gustafssons ögonskada så har vi fortfarande många andra hemmahopp på underkortet där jag väljer att koncentrera mig på Reza Madadis drabbning med Michael Johnson i lättviktsklassen. I mitt tycke, värde på hemmaspelaren.

  • Sport: Kampsport
  • Liga: UFC
  • Match: Michael Johnson – Reza Madadi
  • Spel: Reza Madadi
  • Odds: 3,00 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 18.00

Dessvärre ingen höjdargala om man ser till namnen i överlag, med ett något profilfattigt matchkort, där man förlorade en stor dos av attraktionsvärdet när vår Alexander Gustafsson tvingades kliva av huvudmatchen då han inte fick något tillstånd att gå sin fight. Här har ni blogginlägget inför galan. Notera tiderna för spelstoppet då dessa matcher för ovanlighetens skull inte går efter midnatt, där underkortet drar igång runt middagstid.

Amerikanen Michael Johnson (12 vinster, 7 förluster) börjar bli relativt rutinerad trots sin ringa ålder efter att ha kommit upp via Ultimate Fighter-programmet och det här blir hans 8:e match i organisationen. Svensken Reza Madadi med iranska rötter (12 vinst, 3 förluster) är desto äldre, men trots att han är relativt färsk i UFC en intensiv lirare som alltid bjuder på show, och därmed en av de mest populära herrarna i landet i den här sporten. ”Mad Dog” har 2-1 i organisationen, vilket borde ha varit 3-0 om han inte hade blivit rånad på ett domslut i sin senaste batalj.

Aggressiv stämning redan under fredagkvällens invägning

En intressant matchning och en klassisk sådan i MMA där en striker tar sig an en brottare/grappler. Johnson står för tekniken och kraften ståendes medan Madadi, som är en brottare i grunden, är minst ett och två snäpp vassare på mattan. Även om svensken har utvecklat de stående aspekterna så är det här troligtvis hans match att förlora om fighten hålls på fötterna, men jag menar på att hans chanser till att se till så att det inte blir så känns relativt okej, och därmed hans chanser till en seger.

Reza Madadi är väldigt energisk, och om man bortser från hans tekniska egenskaper så tycker jag även att han har visat prov på en mental styrka och ett stort hjärta. Han har aldrig blivit avslutad under sin professionella karriär, och även om det här kanske är hans svåraste match på förhand så har han en förmåga att leverera.

Intressant, sett till några resultat på slutet, att Michael Johnson tränar med Blackzilians och deras fighters har underpresterat den senaste tiden. Johnson har även haft problem med motståndare med en liknande stil som Reza, bl.a. i sin senaste match där han var favorit till ett liknande odds för att sedan bli dominerad i 3 ronder. 5 av 7 förluster har kommit till på mattan och han har inte visat upp något imponerande nedtagningsförsvar. Tycker att han övervärderas något och det här är även hans absolut första match utanför USA, och även det kan vara en liten omställning.


Svensken kommer kliva in med ett stort support bakom sig och jag tror att han kommer kunna prestera på topp. Nyckeln kommer nog ligga i att få till en jämn första rond, där motståndaren inte tillåts träffa kontinueligt, för att sedan etablera spelet på mattan. 3 ggr insatsen på vildhunden lockar. Reza Madadi spelas som segrare.

Testar även 1/10 units på att det här eventuella kriget blir galans fight of the night (utses efter galans slut och går att hitta under ”specialare”, spelas hos Betsafe) till 9,75 ggr insatsen. Med ett något mediokert main card så blir jag inte förvånad om en match på underkortet drar mest uppskattning, där jag tror att det här kan bli en underhållande batalj.

/Puyol