Då var det äntligen dags för årets första UFC-gala, den här gången med Brasilien och São Paulo som spelplats. Matchkortet är inte alltför spektakulärt på förhand, även om det finns en hel del talang utanför ”main card”, men allra mest intressant är ändå huvudmatchen mellan Vitor Belfort (21-10) och Michael Bisping (23-4). Personligen så skulle jag nog vilja hålla en mindre favorit inför det här mötet och spelet blir därefter.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Vitor Belfort – Michael Bisping
  • Spel: Michael Bisping
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 05.00

Som det nämndes i bloggen så har spelbolagen haft svårt att plocka en favorit, även en knapp sådan. Man bedömer det som 50/50 när dessa veteraner ska drabba samman. Notera tiden för spelstoppet då den första fighten på huvudkortet kommer dra igång strax efter klockan 3 på natten, svensk tid.

Rio de Janeiro-sonen Vitor ”The Phenom” Belfort har hunnit fylla 35 och de absolut bästa dagarna är troligtvis förbi. Han är dock fortfarande en explosiv avslutare och en skicklig sådan. Nävarna är snabba när han väl släpper dem och han besitter en sk knockout power samtidigt som hans ”ground game” är underskattad. Engelsmannen Michael ”The Count” Bisping är bara 2 år yngre, men jag vill nog påstå att det fortfarande finns lite rum för utveckling. Han sitter visserligen inte inne på samma power, men han är en väldigt teknisk boxare och en sk ”volume puncher”. Kanske något mer allround med vass brottning och godkänd jiu-jitsu.

Noterbart är att Bisping med stor sannolikhet kommer få en titelchans om han skulle gå segrande ur den här striden. Mycket står på spel, med andra ord.

Aggressiv stämning under presskonferensen och invägningen

Den här fighten står alltså som galans main event vilket innebär att den är planerad att gå 5 ronder (5 min per rond) och i en sådan tillställning skulle jag vilja ge engelsmannen favoritskapet. Jag tror inte att Belforts explosivitet, och därmed hans chans till att avsluta fighten, håller i mer än 2 ronder.  Jag anser att den egenskapen som kommer bli avgörande, så även det som sticker ut allra mest om man räknar in båda kombattanternas främsta styrkor, så är det Bispings fantastiska kondition. Jag tror att han kan hålla nästintill samma tempo över en hel fight, och lyckas han stå emot de inledande 7-8 minuterna så bör han kunna ta över det här och bitvis nöta ner sin motståndare.

Tycker även att Bisping undervärderas något vilket jag ser som något märkligt. Det här blir hans 28:e fight som proffs, varav den 18:e totalt i UFC. 4 förluster har det blivit där endast en har varit relativt klar (knockout). Övriga har varit ytterst knappa, till och med kontroversiella, vilket säger en del om hans kaliber. Belfort ligger steget före i ren förmåga att kunna avsluta, men jag anser att Bisping har fler verktyg i lådan för att kunna sätta avtryck för varje rond.


Mitt val har stått upp bra mot liknande stilar och hot som nattens motståndare presenterar. Tror att vår gubbe kommer frustrera sin motståndare genom att variera nedtagningar med volume punching och till slut avgå som vinnare. Michael Bisping spelas som segrare.

Kommer även testa två långskott. Båda spelas med 0,5/10 units, även dem hos Bet365:
Michael Bisping att vinna i den 4:e ronden 17,00
Michael Bisping att vinna i den 5:e ronden 21,00

/Puyol