Kvällens första semifinal i OS-fotbollen spelas mellan Mexiko och Japan. Detta är två lag som hittat målet rejält på slutet, vilket gör att jag går på ett målspel här till fint odds.

  • Match: Mexiko – Japan
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Mexiko trodde jag inte alls på inför turneringen då jag tyckte man hade det lite tunt bakom Dos Santos och Fabian som får ses som ”stjärnorna” i laget. Men laget tog sig obesegrade genom gruppspelet och dessutom utan att släppa in ett endaste mål. Men motståndet i gruppspelet var inte direkt av världsklass då man ställde mot Sydkorea (0-0), Gabon (2-0) och Schweiz (1-0). I kvartsfinal ställdes man mot lite tyngre motstånd i form av Senegal och tappade en 2-0 ledning upp till 2-2 med kvarten kvar att spela. Nu löste man ändå vinsten på övertid efter mål från bland annat Dos Santos, men jag fick svar på att man inte direkt är omänskliga i det defensiva arbetet när man möter lite tuffare motstånd.

Inga skador eller avstängningar i Mexiko och man beräknas ställa upp med samma elva som senast.

Förmodad startelva:

Corona
Jimenez, Salcido, Mier, Chavez, Reyes
Aquino, Enriquez, Fabian
Dos Santos, Peralta

Får Mexiko jubla högst idag?

Japan har imponerat oerhört denna turnering och körde faktiskt över Egypten i kvartsfinal senast med hela 3-0. Nu fick man dock äran att spela med en man mer i 50 minuter, men jag tror man hade ordnat en seger oavsett. Man är även det enda laget som inte släppt in något mål än så länge i OS efter 1-0 (Spanien), 1-0 (Marocko), 0-0 (Honduras) och alltså 3-0 mot Egypten. Men trots detta fina facit så tycker jag inte man varit helt outstanding defensivt, utan det är på tiden att man släpper in en balja nu, för chanser har funnits där för motståndarna. Ett offensivt duktigt Mexiko ska mycket väl kunna spräcka Japans nolla här.

Inte heller Japan har några skador/avstängningar.

Förmodad startelva:

Gonda
Tokunaga, Ogihara, Sakai, Yoshida, Suzuki
Otsu, Higashi, Yamaguchi, Kiyotake
Nagai


Dessa lag möttes i en träningsmatch innan OS-fotbollen drog igång, den gången var det Japan som drog det längsta strået med en 2-1 vinst. Jag tror vi har liknande siffror att vänta idag då det är två offensivt skickliga lag som möts, som dessutom har hittat nätet rejält på slutet.

Testar även två andra spel i matchen:

över 2,5 mål – 2,50 @ bet365 – 2/10 units

Mexiko rak etta – 3,00 @ bet365 – 1/10 units

/e@sy