Minaur Baia Mare lyckades ta sin andra seger mot makedonska Metalurg Skoplje i Champions League, handboll för män, det blev en jämn kamp som slutade 21-20. En på förhand oviss uppgörelse mellan två lag där hemmalaget var starkare och lyckades få med sig en seger. Nu åker man till Skoplje där det blir en helt annan tillställning. Det är inte lätt att resa till Skopje och plocka poäng. Kommer Metalurg få revansch?

 

  • Match: Metalurg Skoplje - Minaur Baia Mare
  • Spel: Metalurg Skoplje -1 Asian handicap
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 17:30 25/10

Metalurg Skoplje är ett handbollslag med många individuellt skickliga spelare. De har börjat säsongen som väntat, i den Makedonska Superleague har laget efter fem spelade omgångar full pott. Deras segrar har varit minst sagt imponerande. Det blir en kamp mellan rivalerna från Skoplje, Rabotnicki om mästerskapstiteln. I Champions League har det gått upp och ner. Hemma är man starka med två raka vinster, medans bortaspelet har gått lite sämre där man inte lyckats vinna på tre försök. Det här är en viktig match för deras del.

MET (1)  HC_Minaur_Baia_Mare

De rumänska mästarna Baia Mare Minaur är på en 7:e plats i Liga Nationala efter 10 spelade omgångar. Det har gått betydligt bättre i Champions League, trots klubbens stora ekonomiska problemen. Efter tre spelade omgångar har man två segrar, två oavgjorda och en förlust. Vi såg dock lagets potential i matchen mot Skoplje, där Ivancsik och Ramba visade vägen med 6 respektive 5 mål. Petru Pop har blivit en omtyckt person hos folket i Baia Mare och den förra segern har säkert höjt moralen och inställningen hos spelarna ytterligare.

Det finns flera saker som talar emot Baia Mare. De spelar för första gången i Champions League och har egentligen ingen erfarenhet. De reser till Makedoniens huvudstad där Skoplje har inte förlorat hittills, både i ligaspelet och Champions League. Lino Cervar är en fulländad tekniker som vunnit både VM och OS. Metalurg har spelat i Champions League de senaste åren och har erfarenhet, vilket väger tungt i dessa sammanhang. Det kommer inte bli en lätt match och det är säkert små detaljerna som kommer att göra skillnad.

Jag ger fördel till hemmalaget, Metalurg Skoplje som kommer komma ut segrande i denna kamp. Mitt spel blir Metalurg Skoplje -1 i Asian handicap, vilket innebär att om Metalurg Skoplje vinner med ett mål får man insatsen tillbaka. Bet365 erbjuder 1,80 i odds.

/ Akilles_80