Metalist kan bli klara för nästa omgång vid seger här medan Rosenborg i stort sett måste vinna för att ha någon chans att gå vidare. Öppen match på förhand?


Metalist – Rosenborg
Spel: Handicap (0-1) 1 
Odds: 2.15 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.05

Metalist ligger delad etta i gruppen på samma poäng som gruppfavoriten Leverkusen. Man har spelat oavgjort borta mot Leverkusen, krossat Rapid Wien hemma och nu senast slutade det 2-1 borta mot just Rosenborg så man har bevisat att man tillhör de bästa lagen i gruppen. Vid seger i den här matchen är man helt klara för avancemang!

Motståndarna Rosenborg har haft det tufft i gruppen där man åkt på stryk mot såväl Leverkusen som Metalist på sin hemmaplan men man slog slagpåsen Rapid Wien på bortaplan. Nu väntar tufft motstånd…

Metalist spelade en tuff bortamatch i veckan mot hemmastarka Dnipro i den inhemska ligan och där åkte man på stryk med 2-0 och tränaren har betonat flera gånger i media att man är revanschsugna efter den matchen och det kommer Rosenberg märka av. Man ligger på fjärdeplats hemma i den Ukrainska ligan. Man har Dnipro, Shakhtar och Dynamo Kiev framför sig i tabellen och det är inte mycket att säga om då dessa lag är ruskigt starka. Man har fullt fokus på Europa League där man vill avancera långt!

Rosenborg visar ingen vidare form i varken ligaspelet eller Europaspelet för dagen och det talar verkligen emot dem här. De måste som sagt vinna den här matchen för att ha någon chans till avancemang. Hemma i ligan ligger man 4 poäng bakom serieledarna med 2 omgångar kvar så det är inte mycket som talar för att man kan vinna titeln hemma i Norge. Rosenborg har dock inte gett upp titeln än då man lämnar flera A-lagsspelare hemma i den här matchen och tanken är att många yngre och spelare som inte fått så mycket speltips ska få chansen i den här matchen. Lagets tränare har sagt att man kommer spela sitt vanliga spel och gå för seger men frågan är hur bra det går med ett par juniorer på planen som saknar rutin av denna typen av match?


Metalist bäste målskytt i Europa League Cleiton Xavier avgör igen?

Rosenborg måste som sagt vinna den här matchen och har sagt i media att man kommer gå för seger i den här matchen vilket glädjer mig rejält. Metalist är utan tvekan den här gruppens och en av Europa Leagues bästa kontringslag och när Rosenborg pressar upp med hela laget för att gå för seger så lär man öppna upp sig bakåt vilket Metalist lär utnyttja flera gånger under matchen. Jag kan inte se annat än att hemmastarka Metalist ska vinna den här matchen på ett mycket komfortabelt vis och därmed säkra avancemang i Europa League!