Denver Nuggets (4-6) åker till Memphis (8-1) för att försöka plocka hem en seger mot NBA:s hårdaste lag. Grizzlies har krossat såväl bra som dåliga lag och nu är det dags för Denver som kan föras in i den andra kategorin. Se var vi lägger för spel inför natten.

  • Match: Memphis Grizzlies – Denver Nuggets
  • Serie: NBA
  • Speltips: Memphis Grizzlies -6.5p
  • Odds: 1.91 @Bwin
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 02:05 20/11

Denver kommer från en förlust i San Antonio i lördags, det bör påpekas att San Antonio borta inte är en lätt match, men att förlora med 100-126 kan knappast anses godkänt. Denver har gjort mycket poäng, vilket är konstigt för deras anfall är på gränsen till katastrofalt. Alla försöker göra allt själv och de lever på att det ska bli ”Hawaiibasket” då bollen flyger fram och tillbaka. Jag har svårt att uppfatta ifall de ens försöker sätta upp något sorts anfallsspel eftersom det allt som oftast är kaos. Men det är deras defensiv som är värst, de släpper in 100.8p vilket är femte sämst i NBA. Deras fyra vinster kommer från halvdana lag: Golden state (107-101), Utah Jazz (104-84), Houston (93-87) och Detroit (107-97). Inga imponerande segrar med andra ord.

Senast mot Spurs hade de 22 turnovers och Spurs fick ta 14 offensiva returer (jfr. med att de snittar 10 returer). Faried är den spelare som tar returer för Nuggets, men annars är det blekt på den fronten. Bänkspelaren Mcgee är helt okey, och jag fattar inte varför han inte startar ist. för Kosta Koufos som jag tycker är helt värdelös då det enda han bidrar till är att stå inne i 3 sekunders och ta plats. Igoudala är duktig både offensivt som defensivt men han har inte kapaciteten att lyfta ett helt lag. Gallinari har en rätt bra offensiv men inget som sticker ut, Ty Lawson likaså, denna säsongen har de dock skjutit väldigt dåligt.

 

Memphis som jag tipsat om innan har verkligen fått upp ångan och trots svårt motstånd har de tagit 8 segrar. De spelade inte i söndags och nästa match är på fredag, vilket innebär att de lär spela sina starters mycket. Zach Randolph och Marc Gasol är extremt tunga och starka och är enligt mig den största anledningen till varför de har ett så bra facit. Samtliga lag har haft problem med att stoppa dessa två och Denver tror jag man kommer få problem med returtagningen. Resten av femman är stark och deras bänk är okey, man kan se det på hur poänggörandet är utspritt på flera spelare. VIlket gör det ännu svårare för försvaret, speciellt om man inte har koll på roteringen. De orsakar många turnovers på motståndaren också, i snitt 14.6 turnovers/match.

 

En anledning till varför Denver släpper in så mycket poäng har att göra dels med deras hafsiga offense som leder till fast breaks för andra laget, men också att de inte har koll på sina defensiva roteringar. Jag tycker helt enkelt synd om Igoudala som är en otroligt duktig försvarsspelare och kommer säkerligen skapa problem för Rudy Gay. Memphis har dock för många spelare som kan göra poäng och Nuggets har för dåligt försvar för att hindra Memphis. Lägg där till att Denver skjuter dåligt, och Memphis är starka nere i tre sekunder vilket kommer skapa problem för Faried som har varit deras mest stabila poäng- och returplockare.

 

Det är klasskillnad helt enkelt, därför spelar jag -6.5 hcp på Memphis till 1.91 @Bwin.

Finns på twitter @Zylthan

/P.S