Här går Österrikaren Jurgen Melzer in för att möta den svårspelande fransmannen Jo-Wilfried Tsonga i första omgången och jag tror att Melzer kan pressa honom lite grann i denna matchen.

  • Matchen : Melzer – Tsonga
  • Liga : ATP Wimbledon
  • Speltips : Över 3.5 set i matchen
  • Odds : 1.77 @ Betsson
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 17.30

Jurgen Melzer ifrån Österrike är en spelare som trivs bra på gräset, han kom till semifinal förra veckan i Holland där han förlorade emot vinnaren av turneringen Bautista-Agut i ett avgörande set. Han har en bra första serve och ett spel som passar bra för gräset, en avig slice som inte kommer studsa högt här på gräset och ett väldigt bra volleyspel som kan vara avgörande på detta underlaget. Om Melzer spelar aggressivt kommer han att ha en bra chans att plocka mer än ett set för Tsonga är inte känd för att köra över motståndarna direkt i en turnering.

Jo-Wilfried Tsonga ifrån Frankrike är en riktigt bra gräs spelare. Han har 55 vinster och 17 förluster men han brukar gärna showa lite för publiken och man kan kalla det att ta det lugnt på tennis planen och bara få jobbet gjort för att spara sig till större matcher. Nu får han dock en tuff första omgång emot Melzer och om han inte kommer ut med fullt fokus så tappar han ett set direkt. Tsonga har en riktigt bra första serve och en riktigt bra forehand där han kan trycka till och avgöra lite hur som helst.

Jag ser framför mig en 3-1 match till Tsonga och att Melzer kan plocka första set för att Tsonga sedan ska ”jogga” hem detta.

Lycka till!

/Lidde