En stor publik väntas på Etihad Stadium i Melbourne när giganterna Melbourne Victory och Western Sydney Wanderers möts. Hemmalaget är favoriter med all rätt, men jag tycker oddsen ska vara lite jämnare än vad de är nu. Häng med!

  • Match: Melbourne Victory – WS Wanderers
  • Spel: WS Wanderers +0.25
  • Odds: 1.85 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Melbourne Victory har blandat och gett den här säsongen, och jag tror fansen, coachen och spelarna är missnöjda med vad man har presterat så här långt. Dock har man tagit 19 av 27 poäng på hemmaplan med raden 6/1/0 vilket är imponerande, men insatserna har inte alltid varit så bra. Nu står ligans starkaste lag på andra sidan och det här kommer bli en tuff match, antagligen den tuffaste på hela säsongen. Senast förlorade man borta mot Perth Glory och fick dessutom rött kort på en nyckelspelare i yttern Fahid Ben Khallfallah. Ersätter honom gör nog Victory-legenden Archie Thompson som förvisso håller hög kvalité, men han klarar knappast 90 min mot Wanderers, och vi lär få se Connor Pain ta hans plats under matchen, vilket är en klar försämring mot om man hade Khallfallah, och Thompson som supersub.

Förutom Khallfallah så saknas fortsatt kaptenen Valeri på innermittfältet, samt hans ersättare Mahazi. Den sistnämnda lär bänkas i förmån för att mittbacken Broxham flyttas upp till mittfältet vilket innebär att unga Deng får chansen som mittback, alternativt att Ansell får sin första start efter sin skada. Ansell ska inte vara klar för 90 minuter än, så blir förvånad om coach Muscat slänger in honom i hetluften direkt här.

melbourne-victorywestern-sydney

WS Wanderers är ligans jämnaste lag, man presterar alltid bra fotboll och har hittills fått med sig många bra resultat. Bland annat vann man hemma mot dagens motståndare med 2-0 och det är högst sannolikt att man skakar om Victory igen. Man har inte varit det sämre laget en enda gång den här säsongen, utan laget som man sitter på är just nu en klass för sig. Deras enda minus är att de inte har någon grym striker, men mål gör man ändå… Man kommer med full trupp och kan mönstra bästa elvan. Hittills är man dessutom ligans bästa bortalag, och räknar vi bort poängen så är man också det laget som spelar bäst på bortaplan. Man lägger sig aldrig på försvar, utan man pressar alltid högt och går alltid för 3 poäng.

Spelar Wanderers som de alltid gör så har man bra chans att vinna mot ett Victory som saknar några viktiga spelare, och här ligger värdet definitivt i bortalaget.


Har båda lagen fullt lag så är väl oddset hyfsat korrekt, men nu när Victory har några tapp så ligger värdet hos Wanderers. Vi spelar bortalaget +0.25 till ett fint odds.