Omgång 4 går mot sitt slut i och med den här matchen på Etihad Stadium, Melbourne. Det här är två lag med gott självförtroende och som båda kommer gå för 3 poäng. Lagen har en målrik historia, och mycket talar för att även den här matchen kommer bli något alldeles extra i målväg.

  • Match: Melbourne Victory – Wellington Phoenix
  • Spel: Över 3 mål (Goal Line)
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Insats: 4/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Melbourne Victory är mina favoriter att ta hem hela A-League den här säsongen, och man har börjat säsongen på ett mycket övertygande sätt. Vinst i premiären mot WS Wanderers med 4-1 var ett klart styrkebesked, men även att plocka 1 poäng borta mot Adelaide är inte dåligt, även om man inte spelade helt hundra den matchen. Victory har även stått för den mest underhållande matchen så här långt i A-League, nämligen derbyt mot bolagens favorit Melbourne City då man vann med 5-2 efter underläge 0-1 och 1-2. Att man har gjort 9 mål på 2 hemmamatcher är verkligen någonting att höja ögonbrynen åt, för det är inga dåliga lag man mött i dessa matcherna. Senast i cupen borta mot Perth Glory blev det 2-2 på fulltid vilket innebär att spelarna fick spela 120 minuter vilket givetvis kan sätta sig i benen, dock vilade Victory lite spelare i den matchen. Melbourne Victory’s offensiv lär vara intakt i den här matchen även om skyttekungen Berisha fick en smäll senast i cupen. Man saknar fortfarande försvararna Ansell & Geria, och vi lägger dessutom till försvararna Georgievski & Leijer till den listan vilket är ganska tunga avbräck för ett redan decimerat försvar. Melbourne Victory har släppt in mål i 22 raka A-League matcher, och med dessa avbräck får man väldigt svårt att hålla tätt.

melbourne-victorywellington

 

Wellington Phoenix har börjat över min förväntan faktiskt. Att man föll i premiären mot Perth Glory med 1-2  var lite otur då man spelade ganska jämnt, men åkte på ett baklängesmål i slutet pga individuellt misstag. I de två nästkommande matcherna vann man med 1-2 mot Mariners och 4-1 mot Newcastle Jets. Mot Mariners var man bra, men grejen med den matchen var att Mariners gick ner sig totalt efter sitt 1-0 mål tidigt i den första halvleken. Wellington fick gratis målchanser när Mariners spelade bort passning efter passning, och tillslut kunde Wellington få tillräckligt med gratislägen för att vinna matchen med 1-2. Mot Newcastle var det inte mycket att säga om, även om Newcastle Jets var helt okej i den matchen så var det klasskillnad när det kommer till effektivitet och avslut. 4-1 till Wellington senast alltså och där tycker jag att man fick se vad dem går för på riktigt, och är man hälften så effektiva i den här matchen så kan man ha chans på poäng. Wellington saknar inte en enda spelare och kommer med bästa möjliga laget till Melbourne.


Melbourne Victory imponerar stort hittills, främst för deras otroligt starka offensiv. Men problemet kvarstår att man släpper in lite enkla mål ibland. Man har alltså släppt in mål i 22 raka ligamatcher, och med avbräcken man har nu så bör Wellington göra minst ett mål, men möjligheten finns att man gör två eller till och med tre. Jag tror faktiskt Victory vinner ändå här, Wellington är inga giganter defensivt heller så med Victory’s heta offensiv gör man säkert 3-4 mål minst. Har svårt att se en målsnål match här, så jag spelar på Över 3 mål (insatsen tillbaka vid exakt 3 mål) och hoppas att båda lagen levererar. Mitt tips är 5-2 i den här matchen. Obs! För statistiknördar som mig är det även intressant att förra säsongens inbördes möten slutade 3-2, 5-0 & 1-4.

Övriga spel: 

Över 4.5 mål @ 4.60 (0.5/5 Units) – Unibet

Över 5.5 mål @ 10.50 (0.5/5 Units) – Betvictor