AAMI Park står redo för drabbningen mellan Melbourne Victory och Newcastle Jets. Melbourne Victory behöver vinst för att hänga på toppen samtidigt som Newcastle Jets behöver poäng för att behålla hoppet om slutspelsplats. Men Melbourne Victory är alldeles för bra för Jets, eller?

  • Match: Melbourne Victory – Newcastle Jets
  • Spel: Melbourne Victory -1 AH
  • Odds: 1.65 @ Bet365
  • Insats: 5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Melbourne Victory är enligt mig ligans bästa lag, och om man verkligen är bäst så ska man slå Newcastle Jets utan problem. Nu har man dessutom hemmaplan, och det är här man är som bäst! Hela 18 av 24 mål har gjorts på hemmaplan, och 16 av 22 poäng har tagit framför hemmafansen. Man har gjort 5 mål i derbyt mot Melbourne City, man har gjort 3 mål på Adelaide, man har vunnit enkelt mot överraskningen Wellington Phoenix med 2-0. Senast förlorade man med 1-0 i det andra mötet med Melbourne City, en match som kunde gått hur som helst, och ett derby är alltid speciellt. Att Melbourne Victory står i ungefär samma odds mot Newcastle Jets som Perth Glory gjorde köper jag inte, jag tycker faktiskt att Victory kan stå i 1.25-1.30 här, för så pass överlägsna ska man vara. Man gillar att sätta hög press för att vinna boll högt, och anfallsspelet är snabbt och variationsfullt. Kommer man inte runt på kanten med sina tekniska yttrar så spelar man in den på ligans bästa anfallare Besart Berisha. Victory är överlägsna Jets på alla positioner, och spelar man på halvfart så ska man ändå ha bra möjlighet att vinna. Nu har man dock 2 matcher utan vinst, så den här matchen är jätteviktig för att hänga på Perth Glory i toppen. Med andra ord har Victory en klart bättre trupp, och nu när motivationen är på topp så ska man vinna detta enkelt. Man får tillbaka ytterbacken Galloway, men saknas gör kapten Milligan samt försvararna Delpierre och Georgievski.

melbourne-victorynewcastle-jets

 

Newcastle Jets tog sin första vinst senast hemma mot Adelaide då man vann med 2-1. Dock gick Adelaide på halvfart då man precis hade vunnit The FFA Cup, men självklart var det starkt av Jets att vinna ändå. Spelmässigt så har man blandat och gett, men vad som ser ut att bli deras fall den här säsongen är deras defensiv. Man har släppt in mål i samtliga matcher hittills, och dessutom har man släppt in mål i 12 raka matcher mot Melbourne Victory. Nu möter man ett Melbourne Victory som är bättre än någonsin enligt mig, och jag har svårt att se att man håller tätt här. Det är nästan skräll om man släpper färre än 2 mål i den här matchen, för man är inte i närheten defensivt om vi jämför med Victory’s offensiv. Man har haft problem med Central Coast Mariners och WS Wanderers, två lag som inte har varit bra hittills, och då ska man inte ha en chans mot Melbourne Victory. Nu saknar man fortfarande ordinarie mittbacken Jaliens samt mittfältaren Celeski vilket såklart är tungt i en matchs som denna. Deras enda chans är nog om Melbourne Victory tar rött kort tidigt eller om dem är ineffektiva som tusan, ne här har man inget att hämta.


Melbourne Victory presterar alltid bra fotboll på hemmaplan, och på AAMI Park har man vunnit 2/2 hittills, Wellington med 2-0 och Adelaide med 3-2. Newcastle Jets vann senast, men då mot ett Adelaide på tomgång, och dessutom var detta på hemmaplan. Nu ska man resa till Melbourne och möta giganten Victory, och jag ser inte mycket som talar för Jets. Man saknar fortsatt viktiga kuggar i en ganska tunn trupp, och det förvånar mig inte om Melbourne Victory vinner med 3-4 mål.