Etihad Stadium, en av Australiens maffigaste arenor står redo för det tredje Melbourne-derbyt den här säsongen. Det tidigare derbyna har varit underhållande, och jag hoppas och tror att den här matchen också blir otroligt sevärd!

  • Match: Melbourne Victory – Melbourne City
  • Spel: Över 1 mål (1st half)
  • Odds: 1.74 @ PinnacleSports
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Melbourne Victory gjorde en riktigt bra match senast borta mot serieledarna Perth Glory, men man tappade en 1-3 ledning till 3-3 sista 10-15 minuterna vilket var otroligt tungt. Det finns dock mycket bra att ta med sig från den matchen, man gjorde trots allt 3 mål på bortaplan mot serieledarna. Man ligger på en tredjeplats med med 4 poäng upp till serieledarna Perth Glory, och man står på samma poäng som Adelaide på andraplatsen. Viktiga poäng står på spel då man gärna vill åt top 2 placeringarna eftersom dessa ger direktavancemang till semifinalerna. Nu är det dags för derby och hemmafördelen försvinner lite, men jag vill ändå påstå att Melbourne Victory är något alldeles extra på Etihad Stadium, man får ett självförtroende och en spelglädje som är en fröjd att se. Jag tror alltså att Victory blir svårslagna här, men jag vågar mig inte på raka ettan, för Melbourne City är bra just nu.

Lagen möttes på Etihad så tidigt som i tredje omgången, då slutade det 5-2 till Melbourne Victory, och 2-2 i halvtid. Den matchen var bland det bästa jag sett, och jag tror faktiskt att den här kan bli något liknande. Det här är två lag som inte backar hem i första hand, och båda lagen är ruskigt bra på att skapa målchanser, och tänk er då att båda lagen säkerligen kommer spela offensivt. Att visa vart skåpet ska stå tidigt är viktigt för båda lagen, så vi kan förvänta oss en intensiv start. Jag tror därför att Melbourne Victory kommer att näta i första halvlek, men tror samtidigt att det är stor sannolikhet att man släpper in mål i första halvan, alltså känns det som att det kan bli en del mål första 45. Man saknar fortsatt lagkapten Milligan samt försvararen Delpierre.

melbourne-victorymelbourne-city

 

Melbourne City har ett av ligans bästa lag på pappret, och efter den svaga inledningen så har man sakta men säkert presterat bättre och bättre. Man ser fortfarande att defensiven har mer att önska, men deras offensiv är helt otrolig. Senast mot Wanderers skapade man otroligt många målchanser och tillslut vann man med 2-1, en match som mycket väl kunde slutat med 5-6 mål för City. Där har vi även problemet, man skapar många chanser men man är alldeles för ineffektiva många gånger. På hemmaplan försöker man kontrollera spelet med mycket boll, och på bortaplan blir det mer böljande spel oftast, ungefär som Adelaide kan man säga. Man både gör och släpper in fler mål på bortaplan än vad man gör på hemmaplan, och detta med hästlängder. Nu är det här som sagt ett derby och hemmafördel försvinner lite, men jag tror att man kommer spela sitt typiska bortaspel i den här matchen eftersom Melbourne Victory är skickliga på Etihad Stadium.

Precis som för Victory så är det viktigt att visa vilka som bestämmer tidigt, och likt första gången lagen möttes den här säsongen så tror jag att även City kommer ösa på från start. Det stod som sagt 2-2 i halvtid förra gången dem spelade på Etihad, och nu när poängen är extra viktiga så tror jag att det kan bli målrikt även här. Man har inga nya avbräck, men Wielaert, Garuccio & Dugandzic saknas fortfarande.


Båda lagen är för bra offensivt för att inte göra mål är enligt mig, och eftersom båda lagen är i en ruskig målform så tror jag inte den här matchen blir något undantag. Jag väljer dock mål i första halvlek eftersom jag tror att inledningen är viktig för båda lagen, och i ett derby är det alltid hett från start!

Övriga spel: 

Melbourne City flest kortpoäng @ 1.75 (2/5 Units) – WilliamHill
Melbourne Victory + Båda lagen gör mål @ 3.85 (1/5 Units) – Unibet