Melbourne-derby, behöver jag säga mer? Etihad Stadium i Melbourne kommer att koka under lördagsmorgonen där Melbourne Victory tar emot rivalerna Melbourne City FC. Den här matchen skiljer sig dock något från föregående års derbymatcher. Melbourne City, tidigare Melbourne Heart, blev köpta av Manchester City och har gjort en satsning utan dess like. Hela laget är i stort sett nytt och från att sluta sist i tabellen är man säsongen efter favoriter att kamma hem hela A-League. Det här är ett derby att se fram emot.

  • Match: Melbourne Victory – Melbourne City FC
  • Spel: Melbourne Victory Över 1.25 mål (asian)
  • Odds: 1.787 @ PinnacleSports
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 10:45

Melbourne Victory imponerade mest av alla lag i inledningen enligt mig då man slog WS Wanderers hemma med 4-1. Det var Wanderers största förlust någonsin, men Victory fick det att se enkelt ut. Men att dessutom följa upp denna vinsten med 1-1 borta mot Adelaide är inte dåligt heller, visserligen kvitterade man väldigt sent, men Adelaide’s 1-0 mål kom också väldigt sent. Matchen mot Adelaide var en match där de två bästa lagen för tillfället möttes, och känslan var att båda lagen tog ut varandra ganska bra vilket gjorde att matchen inte var så händelserik. Hur som helst så är Melbourne Victory ett helt annat lag hemma än borta, och även om det här är ett derby så spelas matchen på Etihad och där är Victory en maskin! Victory har släppt in mål i 21 raka A-League matcher vilket naturligtvis inte blir bättre av att försvararna Geria och Ansell saknas till den här matchen. Ska Victory vinna så talar mycket för att man måste göra minst 2 mål då sannolikheten att Melbourne City går mållösa är mycket liten. Jag tror faktiskt att Melbourne Victory vinner den här matchen, men eftersom jag tror att Melbourne City gör minst 1 mål så känns målspel för hemmalaget mycket bättre.

melbourne-victorymelbourne-city

 

Melbourne City FC, nysatsningen som enligt resultaten inte har börjat som man tänkt sig, men det finns positiva saker med deras inledning av säsongen. Först och främst fick man en svår öppningsmatch på Allianzen mot Sydney FC. Efter en riktigt bra första halvtimme av City så lyckades Sydney ta över matchen och gjorde 1-0 genom Gameiro på ett drömmål. Men inlånade David Villa byttes in och spikade slutresultatet till 1-1 genom ett riktigt bra avslut. David Villa är hittills en nyckelfigur, för i matchen efter så stod han för kvitteringen hemma mot Newcastle Jets, en match som även den slutade 1-1. Det ska dock sägas att man spelade ut sitt motstånd totalt emellanåt i den matchen och att man lika gärna kunde stängt matchen i första halvlek. Den stora snackisen nu är att Villa endast kommer spela till den fjärde omgången vilket innebär att man får ta vara på honom nu i de kommande matcherna. Offensiven ser fin ut, och i ett derby går lagen alltid på 110%, och minst ett mål tror jag Melbourne City får in. Man har inga viktiga avbräck, och Melbourne City kommer gå stenhårt för vinst här.


båda lagen är bättre offensivt än defensivt så bäddar den här tillställningen för mål. Lägg därtill att båda lagen kommer gå för vinst här, inget av lagen är nöjda med ett oavgjort resultat. De båda rivalerna står för en tempofylld fotboll där anfall är det stora fokuset, och ni kan ge er på att David Villa drar publik till Etihad Stadium. Jag tror dock att Melbourne Victory drar det längsta strået då man är snäppet bättre än rivalerna Melbourne City, därför är målspelet Melbourne Victory Över 1.25 mål guld i mina ögon. Spelet innebär halvförlust (halva insatsen tillbaka) om Victory endast gör 1 mål. Gör man 2 mål blir det vinst, men gör man inga mål blir det förlust.

Spelar även Melbourne Victory + Båda lagen gör mål till 4.33 @ Bet365 (1/5 Units)

Obs! Alternativ till Över 1.25 mål om ni inte vill spela på Pinnacle är att spela Över 1.5 mål för hemmalaget. Spelet finns hos bland annat Bet365 till bra odds!