Säsongens första Melbourne-derby, och det är på Etihad Stadium det händer. Derbyna brukar bli fartfyllda med massa känslor både från spelare och fans. Det kommer bli en grym match, och jag har hittat ett spel som i min bok är bra!

  • Match: Melbourne Victory – Melbourne City
  • Spel: Melbourne Victory -0.5
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 10:30

Melbourne Victory vann fjolårets upplaga av A-League, både serien och slutspelet. I premiären blev det 0-0 borta mot Adelaide, men i den matchen var man faktiskt riktigt bra, och vid ett flertal tillfällen borde det varit 0-1. En utvisning på Broxham med cirka 20 minuter kvar gjorde att Adelaide skapade några riktigt fina lägen, men ser man till hela matchen så var Victory närmare 3 poäng än Adelaide. Spelar man så bra mot Adelaide borta så ska man verkligen ha goda chanser i ett derby mot ett decimerat Melbourne City.

Förra säsongen vann man båda ”hemmamatcherna” på Etihad Stadium enkelt. Första matchen blev 5-2 och andra 3-0. Man möttes även i semifinalen i slutspelet och även den matchen slutade 3-0 till Melbourne Victory. Till den här matchen saknas alltså avstängda Broxham, men man får tillbaka flera försvarare från landslagsuppehållet, och truppen ser alltså väldigt bra ut.

melbourne-victorymelbourne-city

Melbourne City har stortsatsat inför säsongen med många bra värvningar. Man har ligans kanske bästa målvakt i den klassiska dansken Sörensen som var alldeles lysande i premiären. Man har värvat in rutinerade mittbacken Hughes samt landslagsförsvararen Franjic. Även Gameiro är värvad från Sydney. Lägg även till att man behåller nyckespelare som Aaron Mooy och Harry Novillo från förra säsongen. Nu ska det dock sägas att både Gameiro och Novillo lär missa den här matchen, och den offensiven man ställer upp med då är inte i närheten av Victorys. Det är en otrolig klasskillnad, och känslan är att man måste ha bra mycket flyt för att ta med sig en poäng här, åtminstone måste försvarsspelet sitta som en smäck.

Melbourne Citys hemmaplan är AMI Stadium, och denna matchen spelas på Etihad, så liten hemmafördel blir det. Melbourne Victory har dessutom fler fans, så det är mycket som talar för Victory här.


Melbourne Victory är i särklass det bästa laget i ligan. Inget av deras toppkonkurrenter presterade något speciellt i premiären, men det gjorde verkligen Victory. Det bör vara klart övertag för Victory i detta derbyt, och odds ner till 1,85 är okej!