AAMI Park står redo för ett riktigt intressant möte mellan giganten Melbourne Victory och offensivt lagda Central Coast Mariners. Hemmalaget är klara favoriter, men ändå tycker jag spelvärdet ligger hos Melbourne Victory.

  • Match: Melbourne Victory – Central Coast Mariners
  • Spel: Melbourne Victory -1.25 AH
  • Odds: 1,85 @ PinnacleSports
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 10:00

Melbourne Victory vann förra säsongens A-League, både serien och slutspelet. Nu har man öppnat ganska bra i år igen med 3/1/1 och en tredjeplats, men då man har en match mindre spelat kan man gå upp på en serieledning vid vinst här. Victorys offensiv är dödlig och en klass helt för sig i den här ligan. Brassen Gui Finkler är en grym spelfördelare och frisparksskytt, men framförallt tänker vi på yttrarna Khalfallah och Barbarouses, och sist men inte minst anfallaren Berisha. Senast vann man med 2-4 borta mot Sydney FC som har den bästa defensiven i ligan enligt mig, och då saknade man formstarka Barbarouses i 45 minuter. Dessutom ska det sägas att Melbourne Victory är ett helt annat lag hemma än borta, och oftast är det spel mot ett mål i första halvlek, och det finns ofta bud på 2-3 redan första 45 minuterna.

Inför den här matchen saknar man Geria och Valeri som ”känns”, men bra ersättare finns och man kommer med en slagkraftig startelva. Normalt sett gör man minst 2-3 mål här vilket borde räcka för vinst, men det känns inte alls omöjligt att man gör ännu fler.

melbourne-victorycentral-coast-mariners

Central Coast Mariners är under coach Tony Walmsley ett av de mest underhållande lagen i ligan. Oavsett motstånd går man all in för att vinna, och man spelar alltid offensiv fotboll. Självklart kommer Walmsley ha i åtanke att man möter seriens bästa lag, men samtidigt lär man inte lägga sig på försvar, för Mariners spelidé går ut på att hålla i boll och flytta upp laget, och det kommer man försöka även här. Man har endast 5 poäng på de 6 första matcherna, men spelmässigt har man varit värda mer. Senast fick man med sig 1 poäng mot Newcastle Jets borta trots en man mindre i över en timme, och det ska sägas att man var det bättre laget! Det man ofta faller på är bristerna defensivt, för när man flyttar upp laget så finns det brutala ytor mellan mittfält och backlinje, och skickliga som Melbourne Victory är så bör detta bli ett problem för Mariners. Jag tror att man kommer få otroligt svårt att hålla tätt här, och har man otur kan det nog rassla bakom målvakten Paul Izzo både 3, 4 och 5 gånger.

Man saknar ordinarie försvararen McGing samt nyckelyttern Fabio Ferreira. Ersättaren till McGing, alltså Harry Ascroft, är tillbaka från skada och är en värdig ersättare. Hur kry han är efter skadan är dock oklart, därför har man plockat upp Jake Adelson från U21-laget.


Seriens överlägset bästa lag offensivt vs årets offensiva upplaga av Mariners? Det känns väldigt otroligt att Mariners skulle släppa in färre än 2 mål här, faktum är att det är stor sannolikhet att Victory stänger matchen i första halvlek om ni frågar mig. Mariners är absolut inte dåliga, och visst kan man sätta en strut imorgon, men att stoppa Victory från 3 poäng gör man inte! Melbourne Victory -1, 1.5 (-1.25) spelas vilket innebär halvförlust vid 1 målsvinst och full vinst vid 2 mål eller fler.