Melbourne Victory tar emot Brisbane Roar på Etihad Stadium, en match som kan bli mycket intressant då fjolårets vinnare Brisbane har tappat sin bästa spelare i Besart Berisha till just Melbourne Victory, så han lär vara riktigt taggad att leverera mot sitt gamla lag!

 

  • Melbourne Victory – Brisbane Roar
  • Spel #1: Melbourne Victory
  • Odds: 2.00 @ Bet365
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:40

 

  • Spel #2: Melbourne Victory Över 1.5 mål
  • Odds: 1.83 @ Bet365
  • Insats: 1.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:40

Melbourne Victory är mitt favoritlag i den här serien eftersom man spelar en otroligt fin och effektiv fotboll där man även försöker spela sig ur situationer snarare än att rensa bort bollen. Man jobbar mycket med att försöka äga bollinnehavet samtidigt som man är ganska rakt på sak när det kommer till att skapa målchanser, man spelar alltså inte bara runt & runt. Man är obesegrade så här långt med 3/3/0 och målskillnaden 14:6, och sett till inledningen så är det inte omöjligt att man kommer stå för flest mål av alla lag i den här serien. I 0-0 matchen senast borta mot Sydney så skapade man otroligt många målchanser där man dessutom slarvade bort ett självklart mål där man var 2 mot målvakten, men passningen i sidled slogs snett framåt och man blev därför offside, klantigt! Hur som helst så borde den matchen slutat i målkalas sett till målchanserna som de båda lagen hade, men även om man inte satte dem då, så såg man riktigt fina tendenser i deras anfallsspel. Nu möter man ett Brisbane Roar som förlorade de 5 första matcherna (inkl. cup) och som har sett ganska tama ut… fram tills förra matchen då man besegrade något bleka Newcastle Jets med 0-4 på bortaplan. Melbourne Victory är alldeles för bra för Brisbane Roar (tror jag) och man kommer nog göra minst 2-3 mål här, och troligtvis så vinner man matchen!

melbourne-victoryBrisbane_Roar_FC

 

Brisbane Roar trodde jag skulle vara bättre än vad dem har visat hittills, visst, en stor del av säsongen återstår men faktum är att man bara har sett en enda riktigt bra insats från dem än så länge, och då mot seriens kanske sämsta lag i Newcastle Jets. Man måste dock medge att det var en stark insats av Roar att vinna borta mot Jets med 0-4 även om Jets inte var i sitt livs form, för man spelade ut dem ganska hårt hela matchen och det är inte det lättaste att göra på bortaplan. Men det känns dock inte som att det kommer lossna för Brisbane Roar nu, eller man kanske kan göra en okej säsong från och med nu, men att slå Melbourne Victory, Adelaide eller Sydney på bortaplan? Nja det tror jag inte.
Nu har man gott självförtroende och formen kanske är på väg uppåt, så kanske att man kan bjuda upp till dans på Etihad Stadium, men att man hämtar poäng känns inte speciellt troligt enligt mig då det just nu är klasskillnad på lagen. Brisbane’s stora svaghet har varit försvarsspelet hittils, så nu när man möter ett Melbourne Victory som antagligen är ligans bästa lag offensivt så kommer man få det minst sagt svårt. Victory är nog seriens bästa lag på att lirka upp försvar, så att lägga sig med en defensiv mentalitet lär inte hjälpa Roar här. Så trots en klar vinst senast så ska man inte ha chans på poäng mot ett Victory som är bättre än någonsin!


Melbourne Victory med seriens bästa offensiv mot Brisbane Roar’s defensiva kaos? Den här matchen kan sluta i målkalas helt klart, och då tänker jag främst på hemmamål. Att man gjorde 4 mål på WS Wanderers som har betydligt mer disciplinerad defensiv än Roar var imponerande, så att man gör en liknande prestation här skulle absolut inte förvåna mig. Eftersom jag inte tror Roar går mållösa så garderar jag med båda Victory vinst och Victory Över 1.5 mål. Jag testar även en peng på att Victory gör 3 mål eller fler, samt Under 10.5 hörnor då båda lagen är väldigt hörnsnåla!

Övriga spel: 
Melbourne Victory Över 2.5 mål @ 3.75 (1/5 Units) - Bet365
Under 10.5 hörnor @ 1.975 (1.5/5 Units) - Bet365