I förra omgången satte vi alla huvudspel vilket var otroligt skönt. Nu beger vi oss till AAMI Park i Melbourne där Western Sydney Wanderers gästar Melbourne City. Jag har mina aningar om hur matchen slutar, men enligt mig är målspel att föredra framför vinnare, häng med!

  • Match: Melbourne City – WS Wanderers
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.83 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Melbourne City har ett ruskigt vasst spelarmaterial, och trots den svajiga inledningen där man gick vinstlösa i 4 raka matcher så har det sett bra ut spelmässigt större delen av säsongen. Man utmärker sig främst offensivt där man fram tills förra omgången var det enda laget som hade gjort mål i samtliga matcher (12st), men i 2-0 förlusten senast mot Mariners fick man spela med en man mindre i ca 35 minuter. Man har bra framspelare i Damien Duff och Aaron Mooy, och många målchanser skapas genom deras individuella kvalitéer.
Men varför ligger man endast 6a i tabellen om man har så bra spelare offensivt? Jo, för att försvarsspelet inte fungerar riktigt som det ska. Man släpper in näst flest mål per match i snitt (1.85/match) vilket är riktigt uselt med tanke på deras spelarmaterial. Mycket beror på att man faktiskt spelar en ganska offensiv och attraktiv fotboll där man skapar mycket målchanser och släpper till ganska mycket målchanser. Det ska dock sägas att man är något stabilare hemma än borta, för det är på hemmaplan som man vågar äga mer boll. Men fortfarande så skapar man många målchanser på hemmaplan, och blir man bara lite effektivare så ska man kunna ösa in mål mot alla lag i serien.

Tillbaka från avstängning är Jacob Melling, och även nyförvärven Baharudi & Clisby är med i truppen. Saknas gör anfallaren Dugandzic, försvararen Wielaert samt målvakten Velaphi. Ersättaren till Velaphi är Andrew Redmayne, han har släppt in mål i 8 av 8 starter den här säsongen.

melbourne-citywestern-sydney

 

Western Sydney Wanderers vann AFC Champions League den här säsongen med samma lag som inte har vunnit en enda match i A-League hittills. Kontrasten där är ganska skön ändå. Även om det var starkt att slå Al Hilal i finalen av Asiatiska CL så blev man totalt utspelade där, och målvakten Ante Covic var verkligen deras räddare. I A-League har man 0/4/8 där deras 4 poäng har tagits på hemmaplan, vilket innebär att man har 6 förluster på 6 bortamatcher. Man släpper även in bra mycket fler mål borta än hemma, och det känns som att man helt saknar självförtroende på resande fot.
Dock (!!) ska det sägas att man faktiskt mött riktigt bra lag på bortaplan, och det har varit små marginaler i flera möten. Nu möter man visserligen ytterligare ett bra lag, men också den mest svajiga defensiven hittills. Man har gjort mål mot Melbourne Victory och Perth Glory på bortaplan, och dessutom har man gjort mål i båda Sydney-derbyna. Dessutom spelade man bra i förra bortamatchen mot Wellington, och även om man förlorade med 1-0 så fanns det mycket bra att hämta. Man gjorde dessutom en okej match senast mot Melbourne Victory även om man förlorade med 1-2 där, men det känns som att spelet börjar bli bättre och bättre hos Wanderers. Noterbart är även att Wanderers har gjort mål i samtliga 6 inbördes matcher mot Melbourne City, och jag tror att man får in minst en boll här också.

Den offensivt skickliga Brendon Santalab är tillbaka från skada, och nyförvärvet Takahagi finns tillgänglig. Nick Kalmar’s kontrakt är utgånget, och anfallaren Tomi Juric och mittbacken Topor-Stanley är på landslagsuppdrag med Australien.


Melbourne City är otroligt duktiga offensivt, så när man inte vinner så är det oftast defensiven som har spökat. Wanderers måste börja vinna snart, för just nu går man mot en fjaskosäsong utan dess like. Spelmässigt har det sett bättre ut för Wanderers på senare tid, och nu när man möter ett ganska offensivt Melbourne City så tror jag att man ska kunna peta in en boll eller två. Båda lagen gör mål är ett bra spel i mina ögon.