Vi tar oss ner till Melbourne och AAMI Stadium där Melbourne City tar emot Wellington Phoenix från Nya Zeeland. Hemmalaget är ganska stora favoriter, men enligt mig så ska man vara ännu större favoriter. Läs varför här nedan.

  • Match: Melbourne City – Wellington Phoenix
  • Spel: Melbourne City -1 AH
  • Odds: 1.98 @ Unibet
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Melbourne City kommer från en mindre bra insats borta mot Perth Glory, men fick med sig 1 poäng (2-2) efter två tappade ledningar. Det är dock skillnad på borta och hemma, och när man nu spelar hemma på AAMI Park lär det bli åka av igen. Man gjorde 3 mål på ett av ligans bästa lag, WS Wanderers (3-2) i deras senaste hemmamatch. Nu möter man ett sargat Wellington med dålig form, och jag ser inte hur man ska kunna tappa poäng här. Under försäsongen vann man i cupen med 5-1 mot dagens motståndare, visserligen inte med de elvorna som lagen kommer ställa upp med här, men något liknande här är inte omöjligt…

Man får tillbaka ligans bästa högerback Ivan Franjic från skada. Stefan Mauk är tillbaka från landslagsuppdrag med U23-laget. Dessutom anländer nyförvärvet Anthony Caceres som köptes av Manchester City från Mariners, för att sedan lånas ut till Melbourne City. Bra nyförvärv!

melbourne-citywellington

Wellington Phoenix är ett lag i fokus den här säsongen. Det har varit lite diskussion huruvida de ska få ny licens eller inte, men sagan verkar få ett lyckligt slut. Man har gjort några bra insatser trots den dåliga formen med 2 oavgjorda och 4 förluster senaste 6 matcherna. Men de tre senaste har inte varit bra då man saknat blytunga spelare. Inför detta mötet får man tillbaka några spelare, men stjärnspelaren Krishna saknas fortfarande och han är obeskrivligt viktig för deras offensiv. Wellington har ingen fantasi offensivt längre, inte utan Krishna, och en vass offensiv krävs mot Melbourne City för man lär inte hålla nollan här. Man är bedrövliga på bortaplan och lär inte ha stor chans här, det finns risk för utklassning om City är på sin bästa dag.

Försvararna Muscat och Fenton är tillbaka vilket är bra för Wellington. Men ordinarie försvararen Sigmund saknas fortfarande, och som sagt så kommer inte Roy Krishna till spel heller.


Melbourne City är klasser bättre än Wellington även om båda har fullt lag. Med Wellingtons avbräck i Roy Krishna lär man ha svårt att göra mål, och att inte göra mål mot City är som att ge upp, för att Melbourne City skulle gå mållösa här är verkligen otroligt. Melbourne City -1 asian handicap spelas, och vi får insatsen tillbaka om City vinner med exakt ett mål.