AAMI Park står redo för en match där båda lagen fram tills tidigare idag hade allt att spela för. Men eftersom förutsättningarna har ändrats är det bortalaget som har mest att spela för, kan detta påverka utgången av matchen? Det återstår helt enkelt att se.

  • Match: Melbourne City – Wellington Phoenix
  • Spel: X2
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:00

Melbourne City har varit en besvikelse den här säsongen sett till spelarmaterial, men jag tycker ändå att man spelat väldigt bra många gånger utan att få utdelning. Fram tills idag var man jagade av Brisbane Roar om den sista slutspelsplatsen, och en vinst i den här matchen skulle troligtvis säkra den platsen. Men nu har förutsättningarna ändrats något. Perth Glory som inför den här omgången låg 2a har överskridit lönetaket och kommer därför att diskvalificeras från slutspelet, och deras slutplacering kommer att justeras till 7e plats (precis utanför slutspelsstrecket) vilket gör att Brisbane Roar får en gratisplats till slutspelet. Med andra ord har Melbourne City inget annat att spela för än äran, och självklart kommer man göra sitt bästa i den här matchen, men den där extra energin som kommer av en måstematch kommer inte finnas där.

Man har spelat bra på senare tid och har inte låtit Brisbane ta ikapp så länge det racet pågick, men gjorde väl ingen höjdarmatch senast mot Wanderers (1-1). På hemmaplan är man stabila och gillar att hålla i bollen, men jag tänker att nu när man inte har någon press på sig så kanske man vågar spela ut mer och förhoppningsvis blir lite mer sårbara bakåt. Oavsett vad så har man ett bra lag, och Wellington kommer definitivt få trubbel, men ett omotiverat Melbourne City är allt annat än omöjligt att slå. Försvararen Connor Chapman återvänder från avstängning, och man har inga nya namn på skadelistan.

melbourne-citywellington

 

Wellington Phoenix är säsongens kanske största positiva överraskning. Jag och många andra tippade dem i botten av tabellen, men nu är man istället med och tävlar om titlar. Trots en 5e plats så har man endast 2 poäng upp till serieledning, och vi kommer att få se ett Wellington som går stenhårt för seger här. Men för att vinna krävs det att man är noggrannare än vad man varit de 2 senaste matcher då man har förlorat med 3-0 mot både Melbourne Victory och Sydney FC. Båda förlusterna var på hemmaplan, och frågan är om det inte är bra att Wellington får spela på bortaplan nu då pressen minskar något. Det ska dock sägas att man faktiskt spelade helt okej senast mot Melbourne Victory, och man hade bra lägen för 1-1, men istället kom 0-2 och 0-3 i den sista tredjedelen av matchen. Jag tror att Wellingtons snabba kontringsfotboll kommer passa utmärkt mot ett Melbourne City som vill ha mycket boll. När City flyttar fram sitt lag under längre anfall så kommer Wellington få jätteytor att kontra på, och där har man 3 av ligans bästa kontringsspelare i Krishna, Bonevacia och Nathan Burns.

När man nu får tillbaka mittfältaren Albert Riera från avstängning så tror jag att hela Wellington får en liten boost. Nackdel dock att ordinarie försvararen Ben Sigmund fortfarande saknas. Wellington jagar alltså serieledning och poäng i den här matchen är ett steg i rätt riktning för bortalaget. Jag både tror och hoppas att Wellington Phoenix kan fixa minst en poäng här, för man är väldigt mycket bättre än vad oddset visar.


Melbourne City ska absolut vara favoriter, men nu har det gått överstyr. Majoriteten har spelat ner dem så lågt att värdet på Wellington är riktigt bra. Två lag med olika motivation, och där Wellington har varit ett mycket bättre lag den här säsongen, så jag spelar Wellington eller oavgjort (X2) till 1,95 hos Bet365.