En av den här omgångens höjdpunkter är helt klart Melbourne City mot Sydney FC, två lag som har spelat bra fotboll i inledningen. Det är dock Sydney som levererat om man ser till resultaten, men mycket tyder på att det här kan bli en jämn och underhållande match!

  • Melbourne City – Sydney FC
  • Spel: Melbourne City 0.0 (asian handicap) 1:a halvlek
  • Odds: 1.70 @ Bet365
  • Insats: 3.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Melbourne City har trots att man spelat ut motståndarna stundtals endast lyckats få med sig 6 poäng på 6 matcher vilket är en klar besvikelse. Men formen är väldigt bra då man bortaslog Brisbane Roar med 1-3 för att sedan ta 1 poäng mot Mariners. Visst, Mariners ska man slå men jag tycker ändå att man kan ta med mycket positivt från den matchen. Matchen senast mot Mariners slutade 2-2, men Melbourne City spelade ut sina motståndare totalt (!) i 90 minuter och kunde lätt gjort 5-6 mål i den matchen sett till chanserna. Man tappade i 2-0 ledning till 2-2 i 79e och 94e minuten vilket var surt, men så bra som man spelade så ska man kunna ta med sig mycket positivt som sagt. Det som jag har fastnat för med Melbourne City är deras otroliga spel i första halvlek, i samtliga matcher har man spelat ut sitt motstånd i första halveken, alltså verkligen spelat ut sitt motstånd. Deras svaghet är dock andra halvlek där man inte känns lika fokuserade, eller så beror det på att man är för dåligt tränade för att spela intensiva 90 minuter. Men hur som helst, deras första 45 är alltid lysande och man har inte legat under i halvtid än, och det tror jag inte man gör här heller. Melbourne City får tillbaka viktiga Aaron Mooy som varit på landslagsuppdrag och då saknas inga viktiga spelare.

melbourne-citysydneyfc

 

Sydney FC är ett av mina favoritlag på grund av att man spelar en fin, anfallsinriktad fotboll där man alltid går för 3 poäng. Hittills är man obesegrade (rättvist) då man spelat väldigt bra i samtliga matcher. Nu kommer man med 2 raka 0-0 matcher vilket inte är vad man strävar efter. Sydney är ett lag som vill framåt och göra mål, och senast mot Melbourne Victory fanns definitivt chanserna för målkalas. Det där med effektiviteten måste man helt enkelt bli bättre på, men spelet är det inget fel på. En bra sak att veta är att Sydney ofta är segstartade, med andra ord är man betydligt bättre i andra halvlek än i första, vad det beror på vet jag inte. I nästan varje match har man sett att Sydney är dubbelt så bra i den andra halvan, och mot ett Melbourne City som inte har varit så bra sista 45 så har man bra chans att vinna andra halvlek. Saknas gör duktiga yttern Corey Gameiro.


Intressant match då Melbourne City är bra i första halvlek, men lite sämre i andra. Sydney FC och andra sidan är bra i andra halvlek men sämre i första. Jag tror vi kan få se en svängig match där Melbourne City leder i halvtid, men att Sydney eventuellt kan ta poäng genom att göra bra ifrån sig sista 45. Jag tror inte möjligheten att Sydney leder i halvtid är stor och spelar därför Melbourne City 0.0 asian i första halvlek vilket innebär att vi får pengarna tillbaka om första halvan slutar oavgjort.

Övriga spel: 

Melbourne City/Oavgjort (halvtid/fulltid) @ 16.00 (0.375/5 Units) – Betvictor

Melbourne City/Sydney (halvtid/fulltid) @ 36.00 (0.375/5 Units) – Ladbrokes