Jag hoppas ni alla har haft en trevlig jul, och hoppas att ni har sparat på julklappspengarna, för nu i mellandagarna kommer ännu en omgång av A-League. AAMI Park står redo för en drabbning mellan Melbourne City och Perth Glory. Melbourne City som blev väldigt hypade inför säsongen har efter en knackig inledning spelat upp sig rejält och börjar casha in 3 poängarna nu. Men på andra sidan planen står serieledarna Perth Glory, och det känns otroligt svårt att tippa 1X2, så jag håller mig till målspel.

  • Match: Melbourne City – Perth Glory
  • Spel: Över 2,5 mål & Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.20 @ Bet365
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 07:30

Melbourne City som inledde säsongen med David Villa i spetsen blev snabbt favoriter att vinna ligan. Men efter 4 matcher utan vinst så kunde vi konstatera att man var överskattade. Man har dock spelat bra, men försvaret var inte tillräckligt bra i början av säsongen, något som verkar ha klarat upp sig något på senare tid. I deras 8 första matcher gjorde båda lagen mål vilket visar hur City’s trupp är uppbyggd, nämligen med offensiven som starkaste lagdelen. Även om David Villa inte är kvar så skapar man mycket chanser, och vad som har stoppat City från att ligga top 3 i ligan är deras dåliga effektivitet. Nu har man 2 raka segrar (båda med 1-0) där senaste vinsten kom i derbyt mot Melbourne Victory. Det känns som att City får ordning på spelet mer och mer, och med två raka nollor så har man gott självförtroende, och man har god chans på 3 poäng här. Men att man skulle vinna med 1-0 tror jag verkligen inte, Perth är för skickliga för att City ska hålla nollan. Faktum är att Perth mycket väl kan göra 2-3 mål här, men samtidigt har Melbourne City också god möjlighet att göra flera mål. Positivt för spelet är att Damien Duff är tillbaka på högeryttern i Melbourne City, och i övrigt saknas inga viktiga spelare.

melbourne-cityperth-glory

 

Perth Glory är i stort sett klara för slutspel då hela 16 poäng skiljer efter bara 11 omgångar. Man har även tagit en bekväm 6 poängledning till andraplatsen tillhörande Melbourne Victory. Spelet har sett bra ut genom hela säsongen där man presterar både hemma och borta. Likt Adelaide så är Perth Glory tajta och kompakta på hemmaplan, men lite mer lösa på bortaplan vilket innebär att det blir större möjlighet till målkalas här. Perth Glory har bara hållit nollan en gång på bortaplan hittills, och detta var i 0-1 vinsten mot Mariners, ett Mariners som är ligans sämsta lag offensivt. Man har faktiskt aldrig hållit nollan mot Melbourne City på bortaplan vilket också är intressant även om inbördes inte alltid ska få för mycket uppmärksamhet. Man har bara blivit nollade en gång borta, detta mot ett Adelaide som är väldigt stabila på hemmaplan. Känslan är att båda lagen är för bra offensivt för att man ska kunna gå mållösa, för båda lagens styrkor ligger offensivt på hemma respektive bortaplan. Perth saknar fortsatt Hersi och Nichols, men får tillbaka Risdón.


Melbourne City brukar skapa många chanser och har gjort mål i samtliga 10 matcher hittills. Perth Glory brukar ha öppna matcher på bortagräs även om statistiken inte talar för det, men intressant med Glory är att man alltid går för vinst oavsett om det är hemma eller borta. Jag tror matchen får 3 mål eller fler, men samtidigt tror jag absolut inte på 3-0 för något lag, så om matchen slutar Över 2.5 mål så gör båda lagen mål, och oddset på Över 2,5 & Båda lagen gör mål (2.20) är riktigt bra och tas med en medelinsats.