Det finaste mötet i Australien står på glänt, nämligen Melbourne-derbyt. AAMI Park står redo och jag hoppas på en fartfylld och målrik match. Förra mötet slutade 5-2 till Melbourne Victory, får vi se något liknande den här gången?

  • Match: Melbourne City – Melbourne Victory
  • Spel #1: Över 2,5 mål
  • Odds: 1.75 @ Ladbrokes (spelvärt ner till 1.71)
  • Insats: 3.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30
  • Spel #2: Melbourne City Över 1.5 mål (spelvärt ner till 2.55)
  • Odds: 2.62 @ Bet365
  • Insats: 1.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Melbourne City har trots stundtals lysande anfallsspel endast tagit 2 vinster på 9 matcher, något som man hoppas förbättra i det här derbyt. Förra gången lagen möttes så öppnade man riktigt starkt och ledde med både 1-0 och 2-1, dock fick Victory ett psykologiskt kvitteringsmål precis innan halvtidspaus. I andra halvlek rann det iväg och Victory körde över sina rivaler, men det ska sägas att matchen kunde gått hur som helst om inte Berisha tryckte in 2-2 i 46e minuten. Melbourne City har som sagt ett bra anfallsspel, och man har hittills gjort mål i samtliga matcher, det är bara 3-poängarna som saknas. Deras viktigaste spelare måste nog vara Aaron Mooy som har en inläggsfot utöver det vanliga, han lägger upp fantastiska bollar till sina lagkamrater, och det är här stora delar av deras anfallsspel baseras. Även om Victory är något bättre så kan allt hända i ett derby, och det ska även sägas att Melbourne City spelar oftare på AAMI Park vilket kan vara till en liten fördel, mest eftersom Victory är som bäst på Etihad Stadium. Melbourne City saknar yttern Damien Duff, men får tillbaka Robert Koren från skada.

melbourne-citymelbourne-victory

 

Melbourne Victory spelar ligans roligaste fotboll enligt mig. Man försöker spela sig ur situationer snarare än att rensa sig ut från dem, och dessutom slår man många hotande bollar, så med andra ord får motståndarnas backlinje arbeta mycket. Nu är det som sagt derby, så då spelar det inte lika mycket roll hur bra Victory är, för motivation slår ofta hårt i sådana här möten, och där är City minst lika bra förberedda. Eftersom Melbourne City inte har lyckats med sitt försvarsspel hittills så tror jag att Victory kan lyckas göra flera mål här, troligtvis mellan 2-3 mål. Men City är som sagt giftiga offensivt, och i ett derby förväntar jag mig 1-2 mål från hemmalaget, men om man är effektiva kan det bli fler. Melbourne Victory kommer från en 3-3 match mot Sydney FC vilket visar vilka målkalas det kan bli när Victory är inblandade. 4 av 10 matcher för Melbourne Victory har slutat i 5 mål eller fler vilket är ett otroligt facit, och jag tror vi kan få se ett målkalas även i det här mötet. Victory får tillbaka Finkler och Galloway från skador, men vi stryker kaptenen Milligan, samt att försvararna Delpierre och Georgievski fortfarande saknas.


Känslan och statistiken talar för målkalas, för det här är två lag som älskar att anfalla. Båda lagen har bra offensiver, men Victory har något bättre defensiv  vilket kan avgöra det här. Jag tror dock det blir tajt och håller mig till målspel istället för 1X2. Över 2,5 mål blir huvudspelet med en medeltung insats, jag tror den sitter 61,5% av gångerna vilket motsvarar ett odds på 1,63, men jag räknar med 5% felmarginal och tycker att allt över 1,71 är spelbart. En mindre peng på Melbourne City Över 1,5 mål tas då Victory är allt för stora favoriter, tror det är ganska stor chans att City får in minst 2 bollar!