Matchen mellan Melbourne City och Central Coast Mariners får sätta punkt för omgång 6. Det här är två lag med ganska olika spelstilar där Melbourne City är ganska bekväma med bollen, medan Mariners satsar på kontringar. Melbourne City har imponerat mer än dagens motstånd, och mycket talar för att hemmalaget ska ta sin andra raka seger.

  • Melbourne City FC – Central Coast Mariners
  • Spel #1: Melbourne City + Över 1.5 mål
  • Odds: 2.38 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

 

  • Spel #2: Melbourne City -0, 0.5 (1st half)
  • Odds: 1.95 @ Bet365
  • Insats: 2/5 Units
  • Spelstopp: 07:00

Melbourne City har spelat bra fotboll under inledningen av säsongen, men de goda resultaten hade inte kommit förrän man besegrade Brisbane Roar borta senast med 1-3. Den segern var oerhört viktig för självförtroendet, inte minst eftersom det var första matchen utan David Villa. Offensiven ser bra ut hittills och man har gjort mål i samtliga 5 matcher så här långt, och mycket talar för att man även lär göra några mål på Mariners. Man har visserligen släppt in mål i alla matcher också, men man har mött bra motstånd samt haft lite oflyt mot t.ex Newcastle Jets. Man lyckades spela ut Newcastle Jets totalt hemma, men man fick inte in bollen i tid utan 0-1 i baken kom istället. David Villa räddare 1 poäng vilket även det var ett dåligt resultat, men faktum kvarstår ändå att man spelade ut Jets totalt i den matchen. Melbourne City har främst imponerat i första halvlek och det tycks vara där man är som bäst, och man har faktiskt inte legat under i halvtid än. Vi stryker viktiga innermitten Aaron Mooy som är på landslagsuppdrag, men man har lånat in Liam Miller som ersättare under uppehållet.

melbourne-citycentral-coast-mariners

 

Central Coast Mariners öppnade fint med en vinst, även om den inte var speciellt välförtjänt. Men sedan dess har förlusterna trillat in en efter en. Visst, man vann borta mot Palm Beach i cupen med 0-5, men det är ett motstånd man ska slå alla dagar i veckan. Förlust hemma mot Wellington (1-2), Sydney (2-0) och Perth Glory (0-1). Dessutom förlust i cupen senast mot Adelaide (3-2) där man aldrig var nära. Det ska även sägas att det är på hemmaplan som Mariners är som bäst, så nu mot Melbourne City på resande fot så ska man inte ha mycket att hämta. Jag tycker inte att Mariners har imponerat hittills, jag tycker man ser fantasilösa ut och de mål man faktiskt gör är slumpmål eller rent ut sagt skitmål. Mot ett skickligt Melbourne City så ska man inte kunna få till ett ordnat spel och därför kommer man behöva ännu ett skitmål för att överhuvudtaget ha chans på poäng här, men man kan inte lotta till sig mål varje match…
Hos bortalaget stryker vi viktiga ytterbacken Storm Roux som är på landslagsuppdrag.


Melbourne City börjar komma in i form nu och det känns som att det kommer gå bättre och bättre ju längre säsongen går. Man har trots allt mycket nya spelare den här säsongen, och samspelet börja sitta nu. Spelar man på sin toppkapacitet kan det bli slakt mot ett tamt Mariners som inte riktigt verkar ha en klar spelidé. Eftersom man dessutom brukar gå på 110% redan från start så väljer jag -0.25 handicap i halvtid vilket innebär att vi får halva insatsen tillbaka om 1:a halvlek slutar oavgjort. Huvudspelet Melbourne City + Över 1.5 mål innebär att vi får vinst om City vinner, och att det blir 2 mål eller fler i matchen (t.ex 2-0, 2-1 eller 3-0). Alternativ till detta är City vinst eller City Över 1.5 mål, men oddset på mitt spel är väldigt högt!