Första matchen av A-League’s fjärde omgång, och det här är en match att se fram emot! Melbourne City som har en otroligt bra trupp, men som inte riktigt lyckats leverera, mot ett Adelaide som gång på gång presterar bra fotboll. Melbourne City har trots de dåliga resultaten spelat bra emellanåt, och nu närmar man sig nog en vinst.

  • Match: Melbourne City – Adelaide United
  • Spel: Melbourne City +0.0 (asian handicap) 1st half
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 09:40

Melbourne City har gett blandade prestationer de tre första omgångarna. I premiären mot Sydney FC var man riktigt bra i första halvlek, men i andra halvlek tog Sydney över fullständigt och matchen slutade 1-1. Liknande sak hände matchen efter då man återigen fick jobba från 0-1 underläge, den här gången hemma mot Newcastle Jets, en match man borde vunnit. Man spelade ut Newcastle Jets totalt i första halvlek, men när man inte fick hål på sitt motstånd så kändes det som att musten gick ur dem lite, det slutade även 1-1 i den här matchen efter en sen kvittering av David Villa. I derbyt senast mot Melbourne Victory öppnade man oerhört bra i vanlig ordning och gjorde 0-1 efter 13 minuter, och när kvitteringen kom så svarade man med 1-2 efter 26 minuter. Victory fick dock in 2-2 sent i den första halvleken, och återigen fick vi se en svag andra halvlek från City då man förlorade med 5-2 tillslut. Det här kan vara David Villa’s sista match för klubben så man är nog rejält taggade nu, och jag kan tänka mig att Villa vill ha en vinst innan han avslutar sin låneperiod i Melbourne. Jag tror dock att man återigen kommer öppna bra, så att man vinner den första halvleken känns väldigt troligt.

melbourne-cityadelaide-united

 

Adelaide United har varit bra så här långt. Man slog ut Sydney i cupen på bortaplan, och i ligan har man 7 poäng av 9 möjliga. I samtliga 4 matcher (3 liga, 1 cup) så har man gjort jobbet. I 1-1 matchen mot Melbourne Victory var man nära vinst då man gjorde 1-0 i 85e minuten, men kvitteringen kom bara några minuter senare. I den matchen var båda lagen ur form och man spelade inte bra, men i resten av matcherna har man spelat helt outstanding. Dock är man bättre hemma än borta allt som oftast, och det är Melbourne City också. Ska man slå Melbourne City borta krävs något alldeles extra, och jag tror inte man kommer plocka fram det till den här matchen faktiskt. Det går dessutom heller inte att gå efter inbördes möten då Melbourne City är ett helt nytt lag den här säsongen gentemot förra då man slutade sist. Adelaide gör sällan plattmatcher, men jag tror faktiskt att man får det väldigt svårt borta mot Melbourne City.


Melbourne City måste börja vinna nu, och nu när David Villa kan göra sin sista match för tillfället så känns det som att alla kommer vara än mer taggade. Då Melbourne City har varit 10x bättre i första halvlek än i andra så är det ett självklart val att välja hcp i första halvlek för hemmalaget. +0.0 Asian Handicap 1st half  innebär att vi får insatsen tillbaka om första halvlek slutar oavgjort, men att vi får vinst om Melbourne City vinner halvleken.