Slutspurten är ett faktum då 8 omgångar återstår. Alla poäng blir plötsligt extra viktiga och jag tror att matcherna överlag kommer bli målrikare. Nu tar vi oss till AAMI Park när Adelaide United gästar Melbourne City, en match som jag tror kommer bli mycket underhållande.

  • Match: Melbourne City – Adelaide United
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.88 @ Unibet
  • Insats: 3.5/5 Units
  • Spelstopp: 09:40

Melbourne City har trots att man bara gjort 22 mål på 17 matcher en av de bästa offensiverna i serien, men problemet är att man inte är tillräckligt effektiva i avgörande lägen. Det har funnits lägen för 2-3 mål i varje match, och då snackar vi riktigt bra målchanser. När man nu har värvat in mittbacken Kew Jaliens från Newcastle Jets så tänker man kanske främst att det förstärker defensiven, men jag anser faktiskt att man påverkar offensiven (fasta situationer) mer. Han spelade som sagt i Newcastle Jets som under den tiden läckte in mål efter mål, och City som annars inte är speciellt defensiva av sig ska kunna dra mer nytta av att ha Jaliens i offensivt straffområde än i defensivt.

Nu har City två raka 0-0 matcher bakom sig mot Perth Glory och Wellington Phoenix, men återigen så skapade man lagom med målchanser för att åtminstone sätta dit en boll. Nu möter man ett något skadedrabbat Adelaide och då ska man verkligen göra mål, inte minst eftersom Adelaide spelar väldigt offensivt även på bortaplan. Att Melbourne City gör mål är väldigt stor sannolikhet, men jag tror säkert att man kan peta in 2-3 bollar om man är fokuserade när det kommer till avsluten. Saknas gör fortsatt Damien Duff, Wielaert & Dugandzic, och utgår inför det här mötet för Jacob Melling.

melbourne-cityadelaide-united

 

Adelaide United gick trögt ett tag men har verkligen spelat bra på senare tid även om resultaten inte alltid blivit som man tänkt sig. Man är 1 av 3 lag som enligt mig har en realistisk chans att komma 1a i serien, men då krävs det att man kan slå lag som Melbourne City, även på bortaplan, något som man gjorde sist lagen möttes (1-2). Deras coach Josep Gombau har en rolig filosofi med mycket spanskinfluerat där man spelar med hög press, och framförallt vågar man flytta upp folk i anfallsspelet. Detta innebär också att defensiven blir lidande ibland, och ett tecken på detta är att 7 av 8 bortamatcher har slutat med 3 mål eller fler. Det kan även sägas att Adelaide har gjort 2 mål eller fler i 5 av 6 bortamöten mot just Melbourne City, vilket inte ska blandas in för mycket, men ett getöga kan vi slänga på den statistiken.

Nyförvärvet Miguel Palanca (tidigare Real Madrid-spelare) har startat flera gånger nu och gjort det okej, framförallt ser man att han har stor talang och ju mer han spelar så tror jag att han kommer bli bättre och bättre. Förutom honom så har vi Sergio Cirio som är oerhört teknisk, och han är kandidat till ligans bästa ytter, verkligen! Det finns fler duktiga spelare offensivt, men för att inte gå in för djupt här så väljer jag att fokusera på dessa två. Adelaide kan gå upp i serieledning vid vinst (visserligen 1 match mer spelad redan nu) och det innebär med all sannolikhet att Josep Gombau’s grabbar sätter fart direkt från start. Vi kommer att få se ett Adelaide som går 100% för vinst och det kommer öppna upp för mål! Adelaide har 2st tunga avbräck då mittbacken Osama Malik saknas, och även ordinarie mittfältaren Isaías.


Ska vi summera lite så kan vi säga att båda lagen verkligen behöver 3 poäng. City kan klättra upp på slutspelsplats medan Adelaide kan gå upp i serieledning. Adelaide gör allt som oftast mål, men saknar nu en av stöttepelarna Osama Malik vilket innebär att ett annars offensivt skickligt Melbourne City bör göra minst ett mål. Att det blir minst 3 mål i matchen känns mycket troligt och en insats strax över medel spelas på Över 2.5 mål.