florian-mayerMartin Fischer är en spelare som trivs bäst på grus, men spelar bäst på snabba underlag. Han har en riktigt tung serve och kan absolut pressa en formsvag Florian Mayer.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Halle
  • Match: Florian Mayer – Martin Fischer
  • Spel: Över 20,5
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 14.00

 

Florian Mayer ska naturligtvis vara favorit att vinna matchen. Men förra veckan åkte han ut i andra omgången i en challenger, samma turnering som han vann förra året som gav honom självförtroende inför grässäsongen.

Nu går han istället på gräset med en tung förlust och ganska dåligt grusspel. Eller, inget spel som imponerar. Tysken tappade set två gånger om mot urusla Matosevic och tvingades ge upp mot Istomin, en riktigt dålig grusspelare, på grund av smärtor i revbenen.

På andra sidan står Martin Fischer, en kille som imponerade stor på mig under de franska inomhus-turneringarna i höstas och i början på året. Detta har han följt upp med godkänt grusspel och har nu kvalat in till ATP Halle genom att krossat motståndet. Inga jättenamn dock, men det är helt klart bra för österrikaren att vinna några matcher på samma bana som han snart ska möta Mayer på.

Mayer kan ju emellanåt vara så dålig att man som åskådare önskar att man kunde ta över hans racket. Det är väldigt sällan har kommer upp i sin högstanivå och det var ganska exakt ett år sedan han presterade på snabba underlag – i övrigt har det varit nattsvart på den fronten.

Tysken spelar dock på hemmaplan, men Fischer är österrikare och har alltid stöd på läktaren när han tar sig långt i Challengers på tysk mark.

Med tanke på att Mayer kommer in till matchen med en förlust som troligtvis berodde på den skada han ådrog sig i Franska Öppna vill jag tro att han fortfarande känner av den. Tysken går in på ett underlag han inte spelat en match på sedan Wimbledon 2012. Han ställs mot en spelare som krossat motståndet i kvalet, har en grym serve och är inspelade på underlaget.

Det luktar över 20,5 games långa vägar.