UFC är tillbaka på nytt, den här gången i den kanadensiska småstaden Saskatoon för en något mindre tillställning där vi har 12 bataljer framför oss. Aningen profilfattigt där huvudnumret, som även är den av störst betydelse och dignitet för fjäderviktsklassens utseende, där vinnaren mellan Max Holloway och Charles Oliveira kan ta ett stort steg mot toppskiktet. Innan dess drabbar även kanadensaren Chad Laprise samman med ytterligare en brasse i form av veteranen Francisco Trinaldo. Det var ett tag sedan som favoritdubbeln rekommenderades, men jag tycker nog att det kan vara läge för det nu. Notera att galan går natten mot måndag.

  • Match: Max Holloway – Charles Oliveira & Chad Laprise – Francisco Trinaldo
  • Spel: Holloway + Laprise
  • Odds: 2,00 (1,50 x 1,33) @ Betsafe
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 04.40 24/8

För nästan exakt två år sedan förlorade Max Holloway (13-3) mot en viss Conor McGregor (titelutmanare i viktklassen), han har dock förblivit den enda att överleva 3 ronder mot irländaren. Sedan dess har Max, alltjämt 23 år ung med en enorm potential, skrapat ihop 6 raka vinster och senast totaldominerade han veteranen Cub Swanson i ett på förhand ruggigt svårt test. En fantastisk prestation som jag inte kan tyda som någonting annat än att han är redo för större uppgifter. En väldigt teknisk artist i sin stand up ser ut att ha mått väldigt bra av ha matchats relativt frekvent där han senast visade prov på att han har utvecklat sitt ground game rejält, så även till att kunna försvara och förhindra eventuella nedtagningar.

Han ger upp ett sk reach advantage på 10 cm till Charles Oliveira (20-4, 1 nc), 4 segrar i följd och även han på uppgång, men även om brassen har förbättrat sina händer så är han något mer begränsad. Holloway ska ha alldeles för mycket fire power, vara för teknisk och hitta vinklar för att kunna sätta sina slag med tillräckligt stor volym över en majoritet av duellerna där jag har väldigt svårt att se ”do Bronx” skapa någonting om han inte lyckas ta den här matchen till mattan. Även om hans jiu-jitsu är väldigt giftig så är han inte fullt så lika effektiv på att kunna etablera och lyckas med sina nedtagningsförsök.

-

Jag vill återigen lyfta fram Trinaldo (17-4) som relativt medioker på den här nivån och ”The Disciple” ska ha goda möjligheter till att skina hemma i Kanada. Chad Laprise (10-0) har gått obesegrad mot mindre namnkunnigt motstånd, men det här ska vara en uppgift liknande de föregående. Han imponerade stort senast och hade slagit ut sitt motstånd som helt enkelt klarade av att absorbera de bättre slagen via en hel del tuffhet. Där ren punching power kanske saknas så ska han vara tillräckligt effektiv på att sätta ihop sina kombinationer där jag skulle bli väldigt förvånad om han gav upp mer än en rond.

Francisco Trinaldo kan vara någorlunda farlig vid övertag, skaplig striker och submission wrestler, tycker dock inte att han är intelligent och bred nog i sitt game för att kunna hota det här motståndet nämnvärt. Över 15 minuter ska Laprises fina och svårlästa rörelseschema samt tempo vara vägvinnande.


Betsafe sticker ut en aning där exempelvis Unibet landar på strax under 1,8 ggr på dessa vinnarspel. Dubbeln på Holloway och Laprise att stå som segrare spelas med medel.

/Puyol