Vi fyller på menyn med mer kampsport när ett sista spelobjekt hämtas från Rio och UFC 190. Två brasilianska veteraner, i några av sina absolut sista framträdanden, drabbar samman när Mauricio ”Shogun” Rua och Antonio ”Lil’ Nog” Rogerio Noguiera ställs mot varandra. Favoriten känns, likt motståndet, aningen tveksamt men får nog åtminstone ses med något som får likna ett par vinnande slag. Den här spelformen kan vara värd att testa med en lättare insats.

  • Match: Mauricio ”Shogun” Rua – Antonio Rogerio Noguiera
  • Spel: Shogun via KO/TKO
  • Odds: 2,37 @ William Hill
  • Units: 1,5/5
  • Spelstopp: 05.30

Februari 2013 tog ”Lil’ Nog” hem en sensationell poängseger mot Rashad Evans. Sedan dess har han inte tävlat i mer än 44 sekunder när han blev fullständigt demolerad av en, bekant för oss svenskar, viss Anthony ”Rumble” Johnson. Det går inte att jämföra det motståndet med det här, men lillebror Noguiera står tills motsatsen är bevisad placerad i samma fack som storebror. Han har inte samma steg, rör sig aningen svagare och absorberar inte power som förr. Även om motståndet står inför liknande bekymmer, så vill jag nog hävda att favoriten är den som är något mer trolig till att kunna fiska in ett avslut. Noguiera är teknisk och polerad med sina händer, men motståndet är desto vassare på att sätta ihop sina kombinationer till ett eventuellt avslut.

Det ska nämnas att även Mauricio Rua, en gång i tiden en av världens absolut fruktade män i den här sporten, är minst lika slut och faktum är att han bär på ett ruskigt svagt facit sedan entrén i UFC där han har gått 6-8.  Jag vill dock ge ”Shogun” aningen större möjligheter till att kunna stå som segrare här för att sedan bli rejält knockad mot en högre rankad motståndare i sin nästa match. Han kan inte tävla med toppskiktet och bär på en alldeles för suspekt käke för att även få problem mot motstånd aningen sämre än så, men det här känns desto mer överkomligt.


De 7 senaste matcherna som Shogun har lyckats vinna, från 2007 och framåt, har varit via knockout eller teknisk knockout – bidragande till att jag föredrar den här spelformen före det raka vinnarspelet som inte lockar nämnvärt till de siffrorna. Testar en lägre insats på Shogun Rua att stå som segrare via knockout eller teknisk knockout.

/Puyol