UFC återvänder till Kanada, den här gången står Toronto som värd i det som är en stor svenskdag för oss, om än något jag återkommer till senare. Huvudkortets tungviktsmatch går mellan Matt Mitrione och Brendan Schaub i det som på förhand ses som galans jämnaste match enligt spelbolagen. Spelar på en spetsegenskap som kan bli användbar.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Matt Mitrione – Brendan Schaub
  • Spel: Mitrione by KO/TKO
  • Odds: 2,37 @ William Hill
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 22/9 04.00

Både Matt Mitrione (6 vinster, 2 förluster) och Brendan Schaub (9 vinster, 3 förluster) medverkade i den 10:e säsongen av The Ultimate Fighter, där den sistnämnde herren gick hela vägen till finalen men utan någon större lycka. Sedan vistelsen i TUF-huset för snart 4 år sedan har ingen av kombattanterna upplevt några högre höjder bortsett från några enskilda segrar.

”Meat head” (Mitrione) har tidigare nämnt att titeln är det enda målet – ett extremt orimligt sådant. Motståndet för kvällen har dock inte heller någon större potential att kontra med, där även Schaub rankas utanför topp-10 och båda skulle få väldigt svårt att hävda sig mot toppskiktet.

schaub-mitrione_0_standard_352_0

Jämnt fördelat sett till oddsen med en oviss utgång om var segern ska ta vägen. Jag vill nog ändå lyfta fram Matt Mitrione som favorit, om än en knapp sådan. Brendan Schaub valde en mer tråkig strategi, vilket är en styrka i sig, senast där han grisade till sig segern mot Lavar Johnson. Ett bra val då jag är relativt klar med att en ”sluggfest” mot det motståndet kan ha blivit en väldigt obehaglig upplevelse. Jag är dock inte lika övertygad om att kvällens motstånd kan clinchas eller kontrolleras i samma utsträckning. I rena slagväxlingar bör Mitrione stå som segrare i en majoritet av dessa, vilket gör att spel på den eventuella vinstmetoden blir något mer intressant.

Jag är något skeptisk till Brendan Schaubs förmåga att absorbera de riktigt tunga smällarna där samtliga förluster  har kommit till via knockout-slag, samtliga redan i den första ronden, och skulle motståndet i det här mötet pricka in en fin attack när det här hålls stående så kan det vara över. Matt Mitrione, som har en tung högerslägga, har tagit 5 av sina 6 segrar via knockout/teknisk knockout.


Skulle Matt Mitrione stå som segrare, så ser jag denna vinstmetod som trolig. Meat Head via knockout eller teknisk knockout.

Matt Mitrione (fighter 1) i rond 1 3,75 (Betsafe) 0,5/10 units

/Puyol