Mer kampsport där vi håller oss kvar i UFC Fight Night 68. Fortsätter på avdelningen ”heavy hitters” där vi hämtar galans sista spelobjekt från ytterligare en tungviktsmatch när Matt Mitrione drabbar samman med Ben Rothwell. Favoriten har sett väldigt stadig ut och gått framåt starkt och i det här mötet förväntar jag mig att han ska bättre möjligheter till att sätta sig i rätt lägen för det vinnande slaget.

  • Match: Matt Mitrione – Ben Rothwell
  • Spel: Mitrione att vinna på avslut
  • Odds: 1,87 @ Unibet
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 05.00 7/6

Ben Rothwell (34-9) satte ett KO-slag på Alistair Overeem, vilket han inte direkt varit ensam om på slutet, och manövrerade ut en till storleken mycket mindre Brandon Vera. Två raka segrar även om jag för egen del aldrig har sett storheten i Big Ben, som visserligen har ett vinnande slag, där han framstår som aningen klumpig och långsam.

Matt Mitrione (9-3) visar upp en stadig utvecklingskurva, trots att han fyller 37 senare i år, där han är väldigt atletisk för sin storlek. Power har nu börjat kombinerats med mycket teknik där han visar upp fina händer för tillfället. Bidragande till att han nu sitter inne på 3 raka KO-segrar i den inledande ronden, om än mot motstånd som kan ha matchat honom väl, men jag vill nog se den här uppgiften som något som liknar de övriga i relativt stor utsträckning.


Jag vill nog lyfta fram rörelsemönstret hos favoriten som den främsta skillnaden mellan de båda kombattanterna där Mitrione, som även har en knapp reach advantage, rör sig både bättre och snabbare, något som bidrar till att jag vill se honom med större möjligheter att sätta det avgörande slaget. Mitrione att vinna på avslut, oavsett vinnande metod, spelas strax under medel.

/Puyol