Fortsätter på den inslagna vägen med spel på UFC 189 med ett maxat matchkort. I en av många welterviktsmatcher platsar inte en relativt högt rankad Matt Brown på huvudkortet, nu med Tim Means som motståndare vilket är ett och två steg nedåt att jämföra med vilka tuffa tester han har haft på slutet. Kvällens uppgift kan mycket väl bli en tuff uppgift också, men sett till vilken typ av stil han presenterar så är 2,5 ggr värt att testa på en skarp avslutare.

  • Match: Matt Brown – Tim Means
  • Spel: Brown att vinna på avslut
  • Odds: 2,50 @ Unibet
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 03.30 12/7

Jag är något förvånad över att ”The Immortal” inte står som större favorit, föredrar dock spelformen med vinst via avslut oavsett vinnande metod (veteranen har avslutat 10 av sina 12 segrar i UFC) om man ser till att Matt Brown (19-13) har gjort sig ett namn som en slipad finisher. Tim Means (24-6-1) har sedan förlusten mot Neil Magny i sin återkomst radat 4 vinster i följd, dock i förhållandevis svagt motstånd att jämföra med det han går upp mot nu. Means är tuff och svår att nöta ner, men han är alltjämt en striker och föredrar därmed att stå – och här någonstans spelar han i Matt Browns värld och territorium.

Brown började hitta rätt aningen sent in i karriären och var faktiskt inte mer än en vinst från en titelmatch i fjol, men blev stoppad av Robbie Lawler (nuvarande mästaren som går match i samma gala) och senast i våras mot Johny Hendricks (fd welterviktsmästare), båda via domslut. Värt att komma ihåg att han gick som tåget under en period med 7 raka segrar (6 via knockout eller teknisk knockout) mot motstånd av den karaktären och på den nivån som han drabbar samman med nu.


Jag misstänker att The Immortal, efter ett antal krig, inte kommer ha mycket mer att ge förr eller senare, men den här matchningen känns både lämplig och överkomlig på förhand. Brown har tunga händer och är riktigt farlig i clinch, något han borde kunna hitta luckorna till mot ett motstånd som också föredrar att ”stand and bang”. Matt Brown att stå som segrare via avslut testas med en insats under medel.

/Puyol