Någon vecka senare är vi tillbaka på nytt, UFC är på plats i Cincinatti och även om de riktigt tunga namnen saknas har vi ändå ett par intressanta bataljer framför oss. Galans sista tillställning kommer stå mellan Matt Brown och Erick Silva där en av herrarna ska försöka etablera sig i viktklassens toppskikt. Med tanke på vilka fina resultat den ena slagskämpen bär med sig så anser jag nog att han kan ha tillräckliga kvaliteter för att återigen pumpa in en ny vinstbonus. Ett underdog-spel lockar.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Matt Brown – Erick Silva
  • Spel: Brown
  • Odds: 2,85 @ Nordicbet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 04.00 11/5

Notera tiden för spelstoppet i och med att galan drar igång natten mot söndag, den här bataljen inleds uppskattningsvis när vi närmar oss klockan 6 på morgonen, svensk tid. Även om det här är långt ifrån det mest välmeriterade mötet UFC kunde snickra ihop från welterviktsklassen, för att sedan placera den som en huvudmatch, så är det fortfarande ett intressant och spännande nummer vars explosivitet, sett till de båda kombattanternas egenskaper, kan vara i supportrarnas smak. Den rutinerade Matt Brown (18-11, 16 av dessa matcher i UFC) fick äntligen chansen att gå upp mot en topprankad motståndare (Carlos Condit i UFC 171) innan en ryggskada satte stopp, får istället visa upp sig här i hemstaten Ohio. En oslipad diamant i Erick Silva (16-4-(1)) står för motståndet här, även om man alltjämt väntar på att han ska få utdelning för sin potential där resultaten ännu inte har gått hans väg när han väl har gått upp mot tuffare motstånd.

Jag vill nog se Erick Silva som den mer troliga vinnaren där favoritskapet känns rimligt, även om jag är skeptisk till storleken i och med att jag anser att den här matchningen kan innebära tillräckliga risker även för hans del. Silvas stand-up är mer teknisk, han är kreativ och snabbfotad samtidigt som han får ses som det mer slipade kortet på mattan. Han har visat upp en tendens till att vara väldigt explosiv i de inledande minuterna för att sedan växla ner ju längre det går, återstår att se hur pass god utdelning han får för det förstnämnda då även motståndet kan forcera från start. Även noterbart att det här är hans blott andra match utanför Brasilien (i en professionell karriär som sträcker sig tillbaka till 2005) vilket kan vara en viss omställning.

Matt Brown har slipat på sina luckor och upplever sin främsta period i nuläget. Han stoltserar nu med 6 segrar i följd, och även om kvaliteten hos motståndet har varit blandad så är det alltjämt ett väldigt starkt facit på den här scenen och det är inte alltför många aktiva (inte mästare eller titelhållare) i UFC som bär på en sådan vinstrad för tillfället. ”The Immortal” har haft en förmåga att vid upprepade tillfällen få utdelning för sin aggressivitet där han rör sig framåt omgående för att sedan hitta sina kombinationer med nävarna. 5 av dessa 6 segrar har varit via knockout eller teknisk knockout.


För mindre än ett år sedan slogs Erick Silva ut av Dong Hyun-Kim. Vill nog hävda att det, i sådana fall, känns än mer troligt att kvällens motståndare kan dra ut något liknande inatt. Browns resultat och prestationer har varit tillräckligt lysande för att det ska vara värt att föredra tillställningens underdog. Testar en lägre insats på Matt Brown att stå som segrare.

/Puyol