sockJack Sock är en fenomenal tennisspelare. Liten som en räka, snabb som en vessla och slår hårt som en björn. Tack vare succé på challenger-touren kommer han inom kort breaka topp100 och då ska han bara slå mediokra spelare som t.ex Marinko Matosevic.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Newport
  • Match: Marinko Matosevic – Jack Sock
  • Spel: Sock
  • Odds: 2,00 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00

 

Det var mer än ett år sedan australiensaren gjorde någon bra. Han var 27 år gammal när han slog igenom och tennistyckare började vad som hände. Det som hände var att han hade en kanonperiod där alltid klaffade, alla slag satt, servegemen gick som smort. Men det förstod nog alla, att ett sådan flow inte kunde hålla i sig – och mycket riktigt. En ynka bra turnering har han gjort i år. Resten är total katastrof och nu ställs han alltså mot en riktigt formtoppad Jack Sock som vann en challenger för så sent som en vecka sedan.

På hemmaplan är amerikanen mycket vass. Han har, till skillnad mot Matosevic, en riktigt bra förstaserve.

Under grässpelandet har Matosevic vunnit två matcher och förlorat fyra. Totalt har han 20-16 på gräs och då är han ändå australiensare, uppvuxen på gräs. Då förstår ni hans oduglighet.

Vinsterna kom mot Samuel Groth, som är vass, men väldigt beroende av sin serve. Sitter inte den, då blir det alltid problem. Den andra vinsten kom mot Frederik Nielsen, en dansk stjärna rankad 616. I båda matcherna var Matosevic dessutom pressad.

Jack Sock har bara tre framtränaden på gräs genom karriären. Imponerande vinster mot Igor Kunitsyn och Michal Przsieny. Däremot är förlusterna mot Devvarman, Van det Merwe och Zverev lika imponerande. Nu är visserligen dessa spelar helt OK, men som sagt, det är spelare han ska kunna slå.

På hemmaplan har Sock ett sjukt facit i år. Han har två CH-titlar, både kom på snabba underlag och hans spel ska vara som klippt och skuret för gräs. Kanske att man kunde önska en bättre volley men han har kraften att slå ut motståndarna från baslinjen – det har inte Matosevic.