matosevicBenjamin Becker är väldigt nervärderad mot Marinko Matosevic idag. Australiensaren har hittat form, men rent spelmässigt håller jag Becker som den bättre.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Rogers Cup
  • Match: Marinko Matosevic – Benjamin Becker
  • Spel: Becker +3,5
  • Odds: 1,71 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 22.30

Marinko Matosevic är en generellt överskattad spelare. Senaste året har han väl bevisat att han inte håller på ATP-touren men i tid och otid blixtrar han till. Många gånger beror det på att motståndarna inte kommer upp i duglig nivå.

Australinsarens serve är bland de sämre på atp-touren. Han servar dessutom mycket ojämnt. I vissa set kan han ha en förstaservesprocent på 80% och nästa set 30%. Han har också en förmåga att ge upp set som han ligger under i. Därför ser vi ofta att han förlorar ett set med 6-1 men vinner tillslut matchen.

Benjamin Becker känner de flesta till. Den tyske veteranen har alla ingredienser för att lyckas och egentligen har han bara gjort en dålig match sedan franska öppna. Det är just på den här tiden på året han samlar som mest poäng och målet med tennisen just nu är att hålla sin inom topp100 och få direktplats till US-Open.

Tysken har varit stationerad i Kanada i över två veckor. Han har spelat en challenger och klarat sig genom kvalet till Montreal.

Matosevic har spelat sex matcher på en vecka och är inte direkt känd för sin fysik och återhämtningsförmåga.

Väldigt mycket tyder på att Becker åtminstone kan kriga till sig ett set inatt och då ligger vi riktigt bra till med vårt hcp-spel.

Becker och Matosevic har mötts tre gånger där samtliga matcher spelats på hardcourt som även är dagens underlag. Becker har vunnit två och den tredje blev en jämn historia där Matosevic gick vinnande.

Jag tror att Becker med hyffsad form hänger med Matosevic som spelat mycket senaste veckan.