Plockar ytterligare ett objekt från kvällens Champions League-omgång med en oviss utgång på förhand om man ser till grupp F. Stade Velodrome står som spelplats där ett besökande Borussia Dortmund är på jakt efter att spika platsen i åttondelsfinalen mot ett redan utslaget Olympique Marseille. Möjligt att det går vägen för tyskarnas del, är dock inte helt övertygad om att resan blir alltför bekväm. Spelar på ett mål.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Marseille – Dortmund
  • Spel: Bortalaget att inte hålla nollan
  • Odds: 1,65 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 11/12

Marseille går något trögt för tillfället i en säsong som inte har varit alltför ljus så här långt, inte enbart för prestationerna i den här turneringen. Ytterligare en 0-1 förlust i ligaspelet så sent som i fredags vilket blev Elie Baups sista match som huvudansvarig innan han fick sparken där laget nu har halkat efter toppskiktet av tabellen. Man är alltjämt nollat i poängkolumnen i årets upplaga av Champions League med 5 raka förluster där man inte har mer än ära och heder att spela för ikväll.

Hemmalaget kommer till spel utan Nicolas N’Koulou och Alaixys Romao avstängda. Även poängspelarna Andre Ayew samt Mathieu Valbuena saknas pga skador.

Juergen-Klopp_2013090213410819_660_320

Borussia Dortmund har desto mer att spela för där man måste pricka in ett minst lika bra resultat, sett till antalet poäng, som Napoli (möter Arsenal på hemmaplan) där en biljett till åttondelsfinalen står på spel. I och med det mår nog tyskarna bra av att gå för vinst av egen maskin där fjolårets finallag inte kan vara alltför nöjda med prestationen så här långt med 9 poäng av 15 möjliga, en knepig grupp till trots. En inte alltför lyckad Bungesliga-säsong så här långt heller där man nu är hela 10 pinnar bakom Bayern i tabellen med en hemmaförlust mot Leverkusen i lördags. Den karismatiske huvudtränaren Jurgen Klopp (bilden) har även lite att fundera på när elvan ska mönstras till denna hyperviktiga match.

Tyskarna saknar ett antal lirare som var tongivande ifjol. Nästintill hela backlinjen från finalen saknas där Neven Subotic, Mats Hummels samt Marcel Schmelzer alltjämt går skadade. På det centrala mittfältet räknas Ilkay Gundogan och Sven Bender bort medan det är frågetecken på Nuri Sahin.


Ett intressant läge för fransmännen som inte har något att förlora med en nystart inför ett kommande skifte på tränarposten. Dortmund har betydligt mer att spela för, samtidigt som det är troligt att hemmalaget mer än ogärna lämnar gruppspelet med noll poäng och man lär gå för det så länge möjligheterna finns där. Marseille har gjort mål i båda hemmamatcherna hittills med i snitt 11 avslut mot mål/match i gruppspelet, vilket ändå är skapligt sett till vilka svåra motståndare man lottades mot. För tyskarnas del så står man med en något svagare centrallinje än vanligt där backlinjen inte känns alltför märkvärdig för den här nivån. Räknar man bort de inhemska cupmatcherna (mot lag från lägre divisioner) så har man endast hållit nollan intakt i en av 9 tävlingsmatcher (Champions och Bundesliga) på bortaplan under pågående säsong.

Tror fortfarande att tyskarna har goda möjligheter till att avgå med segern, samtidigt så ger jag Marseille en duglig chans till att spela av den sista gruppspelsmatchen med åtminstone ett mål framåt. Bortalaget att inte hålla nollan (away team clean sheet: no) med en medelinsats.

/Puyol