Högklassig kampsport på morgonen (svensk tid) när UFC återvänder till Japan med ett mindre fight night-kort, även om man alltjämt hittar ett par intressanta namn. Två veteraner i tungvikten drabbar samman där Mark Hunt, länge något av en legendar via sin tid i Pride, ska drabba samman med den karismatiske Roy Nelson. Det här kan bli riktigt häftigt om det går ett par ronder, även om jag i första hand reagerar på oddsfördelningen där jag skulle vilja sätta ”Big Country” som knapp favorit.

  • Match: Mark Hunt – Roy Nelson
  • Spel: Nelson
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 09.00 20/9

Roy Nelson (20-9) kan vara betydligt vassare på mattan än vad han har visat upp hittills där han har varit mer intresserad av att stå med siktet inställt på att landa sin höger. Ett framgångsrikt recept när det väl har gått vägen i och med att 6 av hans 7 segrar i UFC har varit via knockout i den inledande ronden. Ett visst riskmoment dock med Mark Hunt (9-8-1) som motståndare, i första hand en meriterad och slipad ”sniper”, och i en teknisk slagduell så skulle jag nog vilja tro att ”Super Samoan” skulle sätta en högre procent av det som levereras, även om jag inte tror att det är det som kommer fälla avgörandet här.

I slutändan skulle jag nog vilja sätta mina pengar på den som med större sannolikhet klarar av att absorbera de riktigt tunga slagen, och det är även där jag skulle vilja lyfta fram Roy Nelson som en knapp favorit. ”Big Country” har under en lång karriär på 29 matcher som proffs endast blivit utslagen vid ett tillfälle (Andrei Arlovski var fruktad och i sin prime för 6 år sedan) och det var en match han tog på strax över en veckas varsel. Han har överlevt både Dos Santos (som slog ut Hunt ifjol) samt Werdum där han, i övrigt, har haft sina främsta svårigheter mot rörliga och kvicka tungviktare som även kan hota med nedtagningar, verktyg som Hunt inte besitter.


En insats strax över medel på Roy Nelson att stå som segrare.

/Puyol