Mer kampsport när ytterligare ett spel ska hämtas från UFC 193 där det nu är dags för tungviktarna att kliva in i banan – där en av herrarna kommer ha ett enormt support. Mark Hunt och Antonio Silva ska drabba samman ännu en gång där jag har, med tanke på hur pass markant ”Bigfoot” har gått ner sig, väldigt svårt att se det här mötet ska likna den förra tillställningen. Tror mycket väl att ett bättre slag kan räcka långt.

  • Match: Mark Hunt – Antonio Silva
  • Spel: Hunt by KO/TKO
  • Odds: 1,55 @ Ladbrokes
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 04.00 15/11

För nästan exakt två år sedan var dessa herrar inblandade i ett rent krig som slutade oavgjort över 5 ronder. Sedan dess har ”Bigfoot” (Silva) blivit, eller sett, märkbart sämre ut och idag skulle jag bli förvånad om ”Super Samoan” (Hunt) inte lyckades slå ut motståndet inom loppet av 15 minuter.

Efter det har Antonio Silva (19-7-1) hunnit med att vara dopingavstängd, opererat bort en tumör samt åkt på två snabba och svidande knockout-förluster mot motstånd med sämre ”stand up” (diskutabelt i Arlovskis fall) än Hunt. Soa Palelei visade sig vara en gångbar och överkomlig matchning då han var alldeles för oteknisk på fötterna – vilket är raka motsatsen till det han går upp emot nu. Silva är väldigt långsam och trög i sitt rörelseschema, klarar inte av att absorbera slag på samma sätt som förr och med en förhållandevis stor träffyta med sin storlek så ska han vara i farozonen mot en ”sniper” som Hunt.

Mark Hunt (10-10-1) har över snart 5 år i UFC har endast förlorat mot Junior Dos Santos (fd mästare), Fabricio Werdum (nuvarande mästaren) samt senast mot Stipe Miocic (mästerskapskaliber). Hans storlek (en intressant notis och kanske även en faktor att han sägs gå in aningen lättare till det här mötet) till trots, han är relativt kvick och ska sitta inne på en tydlig ”speed advantage” mot en klar majoritet av tungviktsklassen – i synnerhet till det här motståndet. Utöver en hel del power där han har ett antal vinnande slag i verktygslådan så är han oerhört träffsäker, och han borde ha relativt bra möjligheter till att landa minst en kännbar attack innan motståndet lyckas med detsamma.


Jag tycker, i princip, att den raka segern och den vinnande metoden ska stå nästintill lika där exempelvis Unibet står mellan 1,33 till 1,4 – vilket jag ser som mer korrekt. Mark Hunt att vinna via knockout spelas strax över medel.

/Puyol