Vi är inne i tredje omgången och det blir allt mer spännande och skrällarna har gjort sitt kan man väl säga så här långt. Idag kollar jag närmare på Cilic mot Berdych.

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: Cilic – Berdych
    Spel: Över 40.5
  • Odds: 1.72 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17:30

Marin Cilic är en grym grässpelare som dock inte har haft en jättelyckad säsong så här långt. Åkte ut mot Matosevic i London, där han kom till final förra året och det är den matchen han har hunnit med innan Wimbledon. I Wimbledon så har han fått möta Paul-Henri Mathieu och Andreas Haider-Mauer, han tappade ett set i vardera match. Däremot så hade han en kanon-serve och låg på 86% och 88% första serve och denna har han utvecklat senaste året. Om vi kollar bakåt litegrand när han har mött bra motstånd så står han upp som förväntat, som förra året i ATP London där han plockade ett set mott Murray i en 5-7 7-5 6-3 match samt vann mot Berdych i en 7-5 7-6, detta var väl dom största bedrifterna och att han vinner idag mot Berdych tror jag inte men att han bjuder upp till en bra kamp har jag ganska stora förväntningar på då han har potential och är en erkänt bra grässpelare.

Idag ska det bli svår breakat då båda är grymt stabila grässpelare och Berdych är egentligen den bättre spelaren men har inte kommit upp till sin riktiga nivå i år.

Tomas Berdych levererar som vanligt, dock även här lite knackigt. Spelet har inte riktigt stämt och han har fått till en del tiebreaks och tappat set mot helt klart sämre spelare, även första matchen i Wimbledon mot Hanescu tappade han ett i tiebreak för att sedan stänga matchen i tre raka men det är något som stör Berdych och jag tror inte att det blir en dans på rosor idag, han har även mäktat med många games i sina dagar på gräs och att det blir 41 games eller mer tror jag på!

Twitter@Haegge1