I en av playoffmatcherna ställs seriesegrarna Mariestad som kommer från den västra fortsättningsserien emot södra allettans fjärdeplacerade lag, Västervik. Jag tror på en jämn tillställning där bortalaget förhoppningsvis drar det längsta strået, men jag kommer fokusera på ett totalspel.

  • Match: Mariestad – Västervik
  • Serie: Playoff hockeyettan
  • Speltips: Under 5.5 mål
  • Odds: 1.83 @ Svenska Spel
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19/2, 19.00

mariestadMariestad tog sig efter en riktigt stark avslutning ända upp i toppen av den västra fortästtningsserien och man vann denna med tre poäng före Kumla. Bois har gjort en helt okej säsong och nu när man verkar ha prickat formen inför playoff så kan man säkert skaka om Västervik. Däremot så kommer det krävas tålamod, disciplin och ett väldigt bra försvarsspel. I grunden så är man ett ganska disciplinerat lag bakåt, bjuder sällan på så mycket och har en väldigt bra målvakt i Andreas Ollikainen. Grunden i det här spelet ligger i att man spelar ganska tight och när det även är i en match som gäller i princip vinna eller försvinna så bör det bli ännu mer försiktigt. Jag tror nog att de flesta är ganska rädda för att göra misstag och står det oavgjort med en period kvar så är chansen ganska stor att lagen prioriterar defensiven för det offensiva. Med tanke på att Mariestad är väldigt bra bakåt så känns detta riktigt bra. Ollikainen fick en lätt hjärnskakning för några veckor sedan, men har spelat de sista matcherna med framgång, vilket såklart är väldigt viktigt för hela laget. Han har burit dem under ett par säsonger nu och kan verkligen kliva fram när det gäller. Framåt gjorde man ganska mycket mål efter jul, men samtidigt ska man komma ihåg att lagen dem mötte då är betydligt sämre än Västervik. Jag tror på en målsnål match här.

vastervikVäastervik vann grundserien lite överraskande den här säsongen efter att ha gått om Vimmerby i den sista matchen. Man hade kanske inte så stora förväntningar på sig när man gick in i allettan med tanke på att lagen från söder är riktigt starka. Väl i allettan så har laget spelat stabilt rakt igenom och man har tagit sina poäng lite då och då, vilket också i sin tur räckte till en fjärdeplatsplats i tabellen och man kvalificerade sig till detta playoff. Man har kanske ingen superform och målen har inte direkt haglat in på slutet, trots att man har en ganska vass offensiv. Som tur är har försvars- och målvaktsspelet funkat alldeles utmärkt och det är nyckeln till detta spel. Man är i grunden väldigt starka defensivt och det har man också visat i slutet av allettan. De sista fyra matcherna har slutat 1-1, 2-0, 2-1 och 1-1. Det är inte många mål åt något håll och fortsätter man på samma linje så lär det bli målsnålt även denna afton. Det är trots allt playoff och står det som sagt lika inför den sista perioden så lär vi inte bjudas på många knop framåt och det borde vara två lag som är väldigt rädda för att göra misstag som skulle leda till en förlust. I grundserien har dessa lag möts tre gånger och man har klarat dagens lina i två av matcherna. Dessutom saknas en av lagets viktigaste forwards och då pratar jag om Joachim Hedblad.


Det är playoff och det lär bli försiktigt spel som vanligt i såna här matcher. Det är två lag som är starka defensivt och då tycker jag det här spelet känns givet. Mitt spel  blir alltså under 5.5 mål till oddset 1.83 hos Svenska Spel. Insatsen kommer att landa på medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden