Jakten på playoff fortsätter ikväll och den här matchen är väldigt viktig för båda lagen. Mariestad kan säkra en plats bland de två bästa medans man isåfall också förmodligen avfärdar Lindlövens chanser till fortsatt spel med tanke på att Kumla säkerligen slår Grästorp. Jag kör återigen en liten chansning.

  • Match: Mariestad – Lindlöven
  • Serie: Hockeyettan Västra vår
  • Speltips: Lindlöven ML
  • Odds: 3.00 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 11/2, 19.00

mariestadMariestad behöver en ynka poäng för att säkra den en av platserna till playoffet och det ska man absolut klara på de två återståeende matcherna. På slutet har man spelat riktigt bra och det är inte mer än rättvist att man ligger där man ligger. Om man sedan har nåt i ett playoff att hämta visar sig, men jag har väldigt svårt att tro att kommer gå längre än playoff ett. Den här säsongen har varit väldigt uppochner för Mariestad. Det kanske också är så det är med tanke på att man har lite av ett mellanår. Laget är fortfarande bra och kan utmana de flesta lagen, men man räcker inte till i längden. Idag är en match man är rätta favoriter i, men samtidigt ska vi komma ihåg att det lag man möter idag måste vinna och Lindlövarna har även dem kanonform. Mariestad har faktiskt vunnit alla tre mötena mot Lindlöven den här säsongen, men det har också varit tre jämna matcher. Nu är dessutom Lindlöven vassare än vad man varit tidigare med tanke på att man värvat ett par gubbar. Jag tror på en jämn match där oddset känns lite för högt på bortalaget.

lindlovenLindlöven har verkligen hittat formen, men frågan är om det räcker eller om man hittade den försent. Just nu ligger man på en tredjeplats och har bara en poäng upp till den andra playoffplatsen som Kumla just nu innehar. Varje poäng är alltså väldigt viktig och med tanke Kumla möter Grästorp på bortaplan så är det inte helt omöjligt att Kumla tappar poäng ikväll. På slutet har man gått riktigt bra och är just nu uppe i fem raka segrar under ordinarie tid. Det tyder ändå på styrka med tanke på att alla lagen i den här serien kan slå alla en bra dag. Det är jämnt och det är bra att kunna prestera på topp match efter match. Senast låg man under med 0-2 hemma mot Grästorp efter halva matchen, men vände och vann med 5-3 tillslut. Den sista månaden har man fått in två nya målvakter till klubben som stärker den sidan avsevärt. Framåt har man dessutom värvat in William Wallén, Jesper Bärgård och Oskar Orrpars. De har definitivt bidragit till Lindlövens goda form på slutet. Kan man bara fortsätta på samma spår som de sista matcherna så har man goda chanser att plocka poäng ikväll. Man bör vara desperata och det kan räcka långt i såna här lägen. Mariestad har all press på sig att inte tappa fem poängs försprång.


Oddset är lite för högt på Lindlöven tycker jag. Man har god form och har gjort flest mål i serien. Det kommer bli en tuff match, men jag kommer välja att syna bortalaget med en liten slant. Mitt spel blir alltså Lindlöven ML till oddset 3.00 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden