Mariestad tar på söndagen emot Forshaga hemma i Katrinhallen och frågan är om de kan ta revansch från förlusten i fredags. Förlusten kom emot just Forshaga på bortaplan och till denna match tycker jag återigen vi får ett otroligt lockande odds. Jag kommer chansa lite här, men samtidigt ger det väldigt bra betalt.

  • Match: Mariestad – Forshaga
  • Serie: Hockeyettan Västra vår
  • Speltips: Forshaga ML
  • Odds: 5.15 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 25/1, 16.00

mariestadMariestad förlorade ganska överraskande i fredags mot Forshaga, om man ska titta på oddsen innan matchstart. Bois var lågt nedtryckta med tanke på att man är ett topplag i den här serien samtidigt som på pappret kanske ska vara bättre än Forshaga. Jag skrev en rek i fredags om att Forshaga skulle klara att ta en poäng. Det gjorde man eftersom man vann med 2-0. Mariestad är på pappret ett bra lag, men man har denna säsongen haft ett litet mellanår som jag skrev senast och man kanske har haft lite för höga förhoppningar. Matchen i fredags var jag på plats och så. Jag är helt ärlig när jag säger att det var klasskillnad i två perioder. Forshaga var klart bättre än Mariestad och hade också ledningen med 2-0 inför den sista perioden. Den sista perioden var en ren transportsträcka där Forshaga försvarade sig otroligt bra och dumpade pucken djupt och sedan ställde upp och styrde. Mariestad hade sin bästa målchans med en halv minut kvar av matchen, men innan detta hade Forshaga mycket bra kontroll på Mariestad. Nu kanske Mariestad gjorde en riktigt dålig match, eller så gjorde Forshaga dem dåliga. Det var säkerligen en blandning av båda delar. Jag blev inte alls imponerad av vad jag såg och med lite flyt kunde Forshaga gjort fler mål då man hade tre ramträffar. Bois kunde även dem gjort något mål kanske, men räknar man farliga målchanser så var det klar fördel för Forshaga.

Nu ska man dock spela hemma i Katrinhallen och där är man såklart lite vassare. Problemet den här säsongen har varit anfallsspelet och det fick jag se prov på när man spelade i fredags. Det var stundtals uddlöst och helt utan fantasi. Dessutom har lagets kapten Jonas Pontusson fortfarande inte hittat målet i den här serien. Som sagt så är man bättre på hemmaplan och man kommer säkerligen skapa fler målchanser den här matchen, men jag kan fortfarande inte släppa att Forshaga vann matchen i fredags fullt rättvist. Då ska inte oddsen sitta som dem gör idag. Dessutom fick lagets förstamålvakt Andreas Ollikainen utgå i andra perioden efter att ha blivit påkörd med smärtor i nacke och kraftig huvudvärk. Jag har inte sett någonting nånstans, men skulle bli ytterst förvånad om han är spelklar på söndag eftermiddag. Han har trots allt alla utom tre matcher den här säsongen, vilket kommer ge plats för en orutinerad Robin Wallin som inte har imponerat de få matcher han stått iår. Det är ett väldigt stort avbräck då Ollikainen är en av seriens bästa målvakter.

forshagaForshaga gjorde som sagt en grym insats mot Mariestad i fredags och det syntes verkligen att man fått ordning på försvarsspelet som varit lagets stora svaghet under hela säsongen. Man spelade som ett lag, täckte skott och Söderberg i kassen gjorde återigen en stabil insats. Forshaga är bättre än många tror och man har faktiskt chansen på en kvalplats uppåt om alla resultat går vägen. Bortaspelet har inte varit lika bra som på hemmaplan, men man bör fortfarande kunna utmana Mariestad om man spelar som man gjorde i fredags. Man har tre femmor som alla är dugliga på den här nivån och backarna man har är nog faktiskt lagets stora styrka. Man har fyra backar som är riktigt bra och som mycket väl skulle kunna platsa vart som helst i den här serien. Nej, Forshaga har imponerat efter jul och till det här oddset är det värt att offra en medelinsats. Man har trots allt 2-1 i möten på Bois den här säsongen och senast man var här vann man med 4-3.


Det är ett sjukt odds vi får på Forshaga. Jag säger inte att dem vinner, men av det jag såg av matchen i fredags så var det klar fördel Forshaga då. Därför kommer mitt spel idag bli Forshaga ML till oddset 5.15 hos betsson. Insatsen kommer att bli 5 units. Det här oddset är alldeles för högt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden